[O1] jak naprawic regulacje ledzwi fotela kierowcy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robuś
    Drive
    • 2010
    • 75

dzieki Paweł-SK i Andrev3
    Paweł-SK - wrzuc mi moze na PW jakies foty Twoich wlotow i panelu centralnego - bo widze ze u siebie masz tylko jedno zdjecie gdzie ladnie to widać - moze jakies uwagi jak to zrobic itd....

Lotke na klape masz dokladnie taka jak mi się by marzyła
  • momo05
    Rider
    • 2008
    • 395

jak naprawic regulacje ledżwi fotele kierowcy coś pykneło pokretlo kreci sie w kolo czy wiektos z kolegow jak to naprawic jak sie zabrac to tego ?
    .................................................. ..............
    O SERCE SZKODNIKA dba
    Perfect Serwis DobryGrześWawa

.................................................. ..............

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Szczeliła Ci linka musisz rozebrać fotel i ją wymienić pokrycie lędźwiowe się ssuwa do połowy . Najgorszy momęt w tym wszystkim to ściągnięcie pokrętła trzeba użyć na prawdę dużej siły aby to rozwarstwić.
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• opbmarek
        Ambiente
        • 2010
        • 110

Jestem nowy na forum, więc na początku witam wszystkich serdecznie. Być może ten post nie będzie mile widziany w tym miejscu, ale mój problem jest podobny, choć może bardziej skomplikowany. Posiadam oktawkę w wersji elegance z pełną elektryką. Fotel kierowcy- wszystko działa oprócz podparcia lędźwiowego oraz pamięci ustawienia fotela. Przełącznik góra -dół oraz przód - tył podparcia lędźwi słychać załączanie styków, ale niestety silniczki się nie ruszają. Czy miał ktoś podobny problem?. Co to może być, czyżby moduł komfortu? Proszę o pomoc.

Komentarz

• laurin
          Rider
          • 2009
          • 727

momo05

Było wiele razy....
          Następnym razem użyj szukaj zanim napiszesz kolejnego takiego samego posta 8)

Komentarz

• opbmarek
            Ambiente
            • 2010
            • 110

Nie bądź taki chop do przodu. Poczytaj sobie sam posty, które sugerujesz, a dowiesz się, że chodzi w nim o podparcie sterowane mechanicznie (ręcznie) a ja pytam o pełna elektrykę.

Komentarz

• laurin
              Rider
              • 2009
              • 727

opbmarek Nie wiem czy zauważyłeś, ale moja porada nie była przeznaczona dla Ciebie, tylko dla kolegi momo05 - czytaj ze zrozumienie a potem komentuj...

Komentarz

• opbmarek
                Ambiente
                • 2010
                • 110

Przepraszam.

Wielkie sorki. Faktycznie nie spojrzałem dokładnie i za szybko klepnąłem na wyślij. Jeszcze raz sorry.

Komentarz

• laurin
                  Rider
                  • 2009
                  • 727

Spoko

Jeżeli chodzi o Twój fotel to może silniczek padł - ale to wróżenie z fusów.
                  Ja bym rozkręcił i sprawdził.
                  Co do pamięci ustawienia to może źle coś programujesz i dlatego nie pamięta...

Komentarz

• opbmarek
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 110

Jeżeli można chciałbym odświeżyć temat dotyczący podparcia lędźwiowego, oraz pamięci fotela. Jak się nie mylę, to wraz z pamięcią ustawienia fotela powinny również działać samoczynne ustawienia lusterek pod konkretne ustawienie fotela dla jednego z trzech kierowców. Może ktoś biegły w elektronice II może podpowiedzieć który moduł odpowiada za powyższe. Byłbym bardzo wdzięczny za podanie ewentualnego numeru katalogowego. Zadaję takie pytanie, ponieważ kiedyś w ASO Śliwka w Katowicach stwierdzili, że w wydruku błędów pojawił się problem ze sterownikiem za to odpowiedzialnym. Oczywiście stwierdzili, że wydruku dać mi nie mogą. Liczę na Waszą wszechstronną wiedzę i ewentualną pomoc.

Komentarz

Pracuję...