kurde zapomniałem on jutro wieczorem wyjezdza do zakopanego ale zadzwon rano powiedz ze jestes od kamila i powiedz ze pilne moze znajdzie chwile o ile tym sie zajmuje 793293189 on ma na imie krzysiek
[O1] To Koniec turbiny;(? czy moze regeneracja:(?
Zwiń
X
-
[O1] To Koniec turbiny;(? czy moze regeneracja?
Witam
Miałem mała awarie na trasie . w czasie jazdy po autostradzie (140km/h) zaczął wydobywac mi się biały dym z wydechu --Podziękowania dla Mobilek o poinformowaniu
..Następnie samochod stracił moc .. ledwo dojechałem na parking
Wcześniej słyszałem jakieś "gwizdy" przy dodawaniu gazu...
Parę tygodni wcześniej miałem problem z przegrzaniem się silnika -naszcescie opanowałem przed "czerwona granica"
Po próbie odpalenia z rury wydobył mi się cały olej który miałem w silniku;?
Ile mniej więcej może kosztować naprawa? Czy da sie jeszcze uratować turbinę -regeneracja?
Czy lepiej pozbyć się Soni ;(?
Dzięki koledzy z góry za podpowiedzi
-
-
Wymień turbinkę, wyczyść układ dolotowy z ickiem włącznie i będzie oki. Czy nowa czy regenerowana- zależy od ciebie i twojego budżetu. Możesz też swoją oddać do regeneracji, jeśli masz zaufanego turbo- dymomana.
[ Dodano: Czw 11 Lut, 10 20:52 ]
a propos, ta jazda do parkingu to nie był dobry pomysł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robekcool[ Dodano: Czw 11 Lut, 10 20:52 ]
a propos, ta jazda do parkingu to nie był dobry pomysł
a do parkingu mialem 5km
Czy moge wlozyc teraz inna turbine? ..tzn. jakas mocniejsza? ..Jak juz mialbym kupowac nowa/uzywana to moze cos lepszego;>?
Pozdrawiam i dziekuje za rade
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sziabagamblerpl, nie chcem cię martwić ale to wygląda mi na uszkodzenie uszczelki pod głowicą bądź samej głowicy silnikia :| :idea:
Ciesze sie ze tylko tyle moze kosztowac ..znajomy w Toyota RAV4 (dobrze ze na gwarancjii) zaplacilby 10'000 zl !!!!!!
gamblerpl napisał/a:
Czy moge wlozyc teraz inna turbine? ..tzn. jakas mocniejsza?
nawet należy :diabelski_usmiech np. GT 1749 VB
I czy potrzebne jest przeprogramowanie komputera? czy tylko wystarczy wlozyc "mocniejsza" i jechac?
Dzieki
Komentarz
-
Komentarz