czemu wojtka sprzedales. to bardzo fajne autka i wygodne
Co to za usterka?
Zwiń
X
-
Co to za usterka?
Cześć, objaw wygląda następująco: Gdy wrzucę 2 bieg i przycisnę go mocniej np. do 3k obrotów i wrzucę 3 bieg to samochód nie wkręca się na obroty i przyspiesza średnio z tego 3 biegu. Natomiast jak wrzucę 2 bieg i przycisnę go lekko np. do 2,2k obrotów, to z 3 biegu idzie jak burza. Jestem świeżo po diagnostyce i wiem, że mam trochę uszkodzony już przepływomierz który w przeciągu najbliższych miesięcy padnie. Ale przepływomierz nie jest czasem odpowiedzialny za spadek mocy na wyższych obrotach?
Pozdrawiam
-
-
To jak wiesz co masz uszkodzone to po co zakładasz temat???? Gdzie jest przepływomierz to nawet w google jest rysunek.Zamieszczone przez Edek89Logi, tylko po co? jestem świeżo po sprawdzeniu vagiem i jedyną nie sprawną do końca rzeczą którą można zlogować jest przepływomierz. Do tego gdy na 3 biegu i wzwyż nacisnę podał do oporu to trochę szarpie silnikiem.
Komentarz
-
-
ufo Dzięki za fotkę.
Przecież zadałem pytanie, czy przyczyną nie wkręcania się na obroty może być niesprawny przepływomierz, bo tego nadal nie wiem i nie dostałem odpowiedzi. Dowiedziałem się już natomiast, że powodem tych drgań podczas przyspieszania jest niewyrabiająca już dwumasa.Zamieszczone przez DamianjgTo jak wiesz co masz uszkodzone to po co zakładasz temat???? Gdzie jest przepływomierz to nawet w google jest rysunek.
Komentarz
-
Komentarz