OCTAVIA I -chłodnica układu recyrkulacji spalin

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • skibol21
    Classic
    • 2009
    • 8

Na razie za sterownik 200zł i lampy 1200zł i będe robił z oryginałów bo ta druga opcja jest o wiele droższa :wink:
  • 4yaro2
    Classic
    S_OCP Member
    • 2008
    • 22

Witam,
    Kupiłem skodę O1 2 lata temu z silnikiem 1.9 TDI typ AXR 101 KM . Kończy mi się gwarancja i zaczynają problemy :shock: .
    Podstawowy problem ,który mnie prześladuje od 2 -mcy to pojawiający się po nagrzaniu silnika do temperatury około 50C odgłos przy pulsującym dodawaniu gazu w zakresie obrotów 1200-2000 , który można opisać jako---- głośna praca przełącznika. Serwis ASO jak każdy serwis gwarancyjny kilka razy przetrzymał mi samochód i oddał z tą samą usterką. Kilka dni temu zgłosiłem ponownie tą samą usterkę . W specyfikacji wymienionych części wyszczególniono :
    - wymianę chłodnicy recyrkulacji spalin + klapę regulacyjną
    - wymiana zaworu przełączającego
    Po wyjeździe z ASO przez 5 dni było ok
    W 6 dniu ta sama usterka pojawiła się ponownie. Ubyło płynu w naczyniu wyrównawczym około 150ml. Obecnie sprawdzam czy płynu dalej ubywa ale poziom się nie zmienia.
    Zostaje tylko ' klekot " . Samochód ma 24 tyś km.
    Czy ktoś miał podobne problemy -czym się to kończy ?
    Czy jest to objaw poważniejszej awarii awarii ?
    Może ktoś ma ochotę podzielić się doświadczeniem ?

B. dobre doświadczenie z innymi markami ( praktycznie bez wizyt u mechaników ) skłaniają mnie do refleksji ,że wtopiłem kupując SKODĘ ( "zaraziłem się dżumą" :cry: )

Jarek

Komentarz

Pracuję...