Na razie za sterownik 200zł i lampy 1200zł i będe robił z oryginałów bo ta druga opcja jest o wiele droższa :wink:
OCTAVIA I -chłodnica układu recyrkulacji spalin
Zwiń
X
-
OCTAVIA I -chłodnica układu recyrkulacji spalin
Witam,
Kupiłem skodę O1 2 lata temu z silnikiem 1.9 TDI typ AXR 101 KM . Kończy mi się gwarancja i zaczynają problemy :shock: .
Podstawowy problem ,który mnie prześladuje od 2 -mcy to pojawiający się po nagrzaniu silnika do temperatury około 50C odgłos przy pulsującym dodawaniu gazu w zakresie obrotów 1200-2000 , który można opisać jako---- głośna praca przełącznika. Serwis ASO jak każdy serwis gwarancyjny kilka razy przetrzymał mi samochód i oddał z tą samą usterką. Kilka dni temu zgłosiłem ponownie tą samą usterkę . W specyfikacji wymienionych części wyszczególniono :
- wymianę chłodnicy recyrkulacji spalin + klapę regulacyjną
- wymiana zaworu przełączającego
Po wyjeździe z ASO przez 5 dni było ok
W 6 dniu ta sama usterka pojawiła się ponownie. Ubyło płynu w naczyniu wyrównawczym około 150ml. Obecnie sprawdzam czy płynu dalej ubywa ale poziom się nie zmienia.
Zostaje tylko ' klekot " . Samochód ma 24 tyś km.
Czy ktoś miał podobne problemy -czym się to kończy ?
Czy jest to objaw poważniejszej awarii awarii ?
Może ktoś ma ochotę podzielić się doświadczeniem ?
B. dobre doświadczenie z innymi markami ( praktycznie bez wizyt u mechaników ) skłaniają mnie do refleksji ,że wtopiłem kupując SKODĘ ( "zaraziłem się dżumą" :cry: )
Jarek
-
Komentarz