Gratki lansu / reklamy w magazynie GT :diabelski_usmiech
[O2] brak zasilania podstacyjkowego w kostce iso radia
Zwiń
X
-
Re: brak zasilania podstacyjkowego w kostce iso radia
Zamieszczone przez jago7270czy ktoś wie skąd jest brane napięcie podstacyjkowe do radia do kostki iso i czy jest jakoś zabezpieczone(bezpiecznik)?
Jeśli potrzebujesz +12V "po stacyjce" to niestety trzeba je dociągnąć do radia samemu ( ze skrzynki bezpieczników, z panelu klimatyzacji, z modułu komfortu, itd ). Od razu zaznaczę, że nie można wyciągnąć go bezpośrednio ze stacyjki, bo w OII stacyjka nie załącza napięć tak jak to było w starszych samochodach, tylko jest podłączona do sterownika w kolumnie kierownicy ( są na niej tylko napięcia sterujące o bardzo małej wydolności prądowej ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
jasZamieszczone przez shadoCAN. Ot do radia przychodzi wiadomość "wstajemy" no to radio wstaje.... Nie ma "+" po stacyjce.
już rozumiem o co chodzi,
pytałem się bo mój RNS nagle przestał działać,
sprawdzając w innym aucie(też octavia i ten sam rocznik-MY2008),hula bezproblemowo,wszystkie bezpieczniki sprawdziłem miernikiem są ok,podpięcie pod vag-a pokazuje,że nie ma komunikacji z zestawem(bo jest niedziałający) i już mi ręce opadły,nie mam pomysłów co dalej,czyżby geteway padł......diabli wiedzą :roll: ,
ma ktoś jakieś pomysły,rady?Jacek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jago7270przyczyną było wypięcie przewodu z pinu nieruszanej kostki oryginalnejprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz