Czujnik parkowania OII dziwny problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michał1980
    Classic
    • 2009
    • 37

Kufa a do osobówek montują DPF-y :evil:
    Bo ekologia
  • Jaro102
    Rider
    • 2007
    • 656

Witam,
    Mam taki, jak dla mnie, dosc nietypowy problem z moimi czujnikami otóż w wakacje miałem wymieniany kompresor od klimy i był zdejmowany przedni zderzaak, od tamtej pory jak było wilgotno lub padało to czujniki przestawały działać az przestały działać całkowicie. Po podłączeniu do kompa pokazał mi że padł przedni prawy wewnętrzny czujnik. Wymieniłem go i przez 1 dzien było wszystko ok aż przyszły przymrozki i wtedy przestały działac znowu na amen. Po podłączeniu do kompa znowu pokazal mi ze winowajcą jest ten sam czujnik ale juz go nie wymieniałem. Teraz za to jak jest wilgotno to czujniki działaja a jak jest sucho to nie. Czy ktos mógłby mi pomóc czy jest to wina źle zaizolowanych kabli a może co innego. Posze o pomoc i z góry dzięki. :wink:
    Pozdrawiam
    Jarek
    Octavia III RS 2.0 TDI CUPA

Komentarz

• jefry
      Rider
      • 2009
      • 411

wg mnie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie jak wilgotno to działa ( przewodność ) jak sucho to nie działa... sądzę że tak ale nie chodzi o izolacje ale raczej zabezpieczenie styków do czujek.
      Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.

Komentarz

• Jaro102
        Rider
        • 2007
        • 656

a jak to mozna zabezpieczyc lepiej?

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Jaro102
          a jak to mozna zabezpieczyc lepiej
          Jaro102, chyba tylko zmiana klimatu na cieplejszy :diabelski_usmiech
          a serio wielu kolegow tak ma zima
          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• jefry
            Rider
            • 2009
            • 411

jak masz garaż rozbierasz zderzak psikasz Kontaktronem ( nie pamiętam nomenklatury ) wejdź na stronę ( Semicon ) masz opisy siurasz zakładasz i działa. Zabezpieczenia nie ma. Niestety ("zalewanie woskiem też nie pomoże") tak jak powiedział kolega piotrek_gdy zmiana klimatu.
            Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.

Komentarz

• Jaro102
              Rider
              • 2007
              • 656

No tak tylko ciekawe że przed zdjęciem zderzaka po raz pierwszy działały bez zarzutów

Komentarz

• krystal123
                Drive
                • 2010
                • 48

witam mam problem z czujniekiem cofania bylo dobrze jak wciskalem wsteczny bieg to radio sie sciszalo i wlanczaly sie czujniki cofania...teraz natomiast jak wlanczam to wogole niedziala a jak zrzucam z biegu cofania to w pewnym momencie scisza sie radio tylko na sekunde i zglasnia...niewiem co sie stalo...moze ktos by mi cos doradzil podpowiedzial...zgory dziekuje
                MARCINIII(Ambiente)

Komentarz

• celtics
                  Classic
                  • 2009
                  • 28

U mnie w sobotę zaczęło wariować radio przy włączonych czujnikach włączało się i wyłączało teraz tylko miga kontrolka czujników. Poradzili mi żebym zdjął zderzak i przeczyścił styki ale jeszcze tego nie wypróbowałem.

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

u mnie od początku zimy nie działają i juz sie przyzwyczaiłem :szeroki_usmiech hehe
                    a zderzaka nie chce mi sie sciągać, szkoda z nie mozna sie do nich dostać od przodu :!:
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Jaro102
                      Rider
                      • 2007
                      • 656

Może ktoś ma jakis patent jak zmienic czujnik parkowania z tyłu, konkretnie chodzi mi o zewnętrzny prawy.

Komentarz

• celtics
                        Classic
                        • 2009
                        • 28

Może ktoś ma jakis patent jak zmienic czujnik parkowania z tyłu, konkretnie chodzi mi o zewnętrzny prawy.
                        Poczytaj wątek http://forum.octaviaclub....cofania&start=0

Komentarz

• tomek8319
                          Classic
                          • 2009
                          • 24

krystal123, mam ten sam problem. Objaw jest identyczny. Pojawiło się to wczoraj- o dziwo przy nawet niezłej pogodzie, więc tym bardziej nie wiem co jest grane

Komentarz

Pracuję...