przypalona tapicerka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bosiek20
    Classic
    • 2011
    • 14

przypalona tapicerka

Zamieszczone przez livid
    Pedał hamulca nie jest twardy
    :shock: :shock: :shock:
    Nic mi tu nie pasuje

Upaprałeś tarcze i klocki w smarze, oleju, zmieniałeś płyn hamulcowy, odkręcałeś odpowietrzniki? Przyznaj się co robiłeś.

Nawet najgorsze tarcze i klocki powinny działać prawidłowo już po 2-3krotnym użyciu hamulca.

Może z jakiejś ciastoliny/plasteliny te klocki/tarcze? Co to za zestaw?

Pompa hamulcowa też chyba nie padła nagle, przed wymianą hamulec był OK ?
    Bosiek20
  • matk
    Classic
    • 2010
    • 9

przypalona tapicerka

Witam, zdazylo mi sie przypalic fotel pasazera.
    Macie moze jakies magiczne sposoby jak sprawic zeby to nie razilo w oczy lub zrodlo z ktorego moznaby sciagnac kawalek oryginalnego materialu (Octavia I, z poszukiwan na forum material nazywa sie river).
    Jest to glupota, a wole zainwestowac w inne rzeczy niz komplet foteli.
    Zostawic jak jest tez nie moge bo to samochod taty
    Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
    (wybaczcie brak polskich znakow)
    Octavia I 1.9 TDI AHF 99'r

Komentarz

• ufo
      L&K
      • 2008
      • 1475
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

matk, ja też kiedyś przypaliłem fotelik...zrobiłem coś, z czego bylem sam dumny :szeroki_usmiech otóż, kupiłem zwykły nożyk do golenia i zacząłem "golić" siedzenia/tapicerkę. nazbierałem "kłębuszek" farfocli i bezbarwnym klejem w sprayu napsikałem w dziurkę i posypałem farfoclami równocześnie przygniatając je. 4 lata wytrzymało, potem sprzedałem auto... :wink:

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jeżeli wypalenie jest male to tapicer da rade to naprawić wstawiając odpowiedni kawalek materiału od spodu ( odpowiednio go podklejając czymś w rodzaju taśmy) Jeżeli to ma wyjść fajnie to musi wybić dokładni taki sam wzorek z nowego materiału i go wkleić. Wiem, że czasem w fotelach przy dole jest lekki nadmiar materiału można z niego zabrać kawałek ( pytanie czy skoda też daje jakis nadmiar czy robi na styk)
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• matk
          Classic
          • 2010
          • 9

Dzięki za odpowiedzi, bylem u tapicera który stwierdził że może jedynie zrobić dodatkowy szew w miejscu przepalenia. Lepsze to niż bezczelna dziura.
          Jeszcze raz dziękuję za rady, szerokości
          Octavia I 1.9 TDI AHF 99'r

Komentarz

Pracuję...