mam octavie 2 z grudnia 2008, od początku zadaża mi się że po włączeniu zapłonu lub włożeniu nowej płyty do radia (STREAM MP3) wysuwa mi ją na zewnątrz, robi się to nie zależnie od tego czy płyta jest orginalna czy nie, w serwisie powiedzieli mi że po badaniu komputerem nic im nie wykazało, chyba wymienie je na gwarancji
KOSO, ja mam dokladnie ten sam problem, mam Octavie z pażdziernika 2008. Pisalem tu na forum, bylem tez kiedys w ASO, i jak na ironie przy nich plyty (testowalem dwie) byly czytelne
... ale nie wazne, problem istnieje i jak sie uprzesz to ASO wysle radio do naprawy. Przez czas naprawy bedziesz jezdzil bez radia. Na wymiane jednak bym nie liczyl choć kto wie.
ale jak pisałem dzis w innym wątku to moze byc cos z kalibracją optyki pod rodzaj plyty. Mi wypalane (mp3 itp) czyta bezblednie ale tloczone fabrycznie wywala. Czasem wystarczy wsunac plyte po raz drugi i zaskoczy.
------------------
sorry, nie doczytałem ale skoro dzieje się to niezależnie od tego czy płyta jest oryginalna czy nagrywana, to ewidentny problem z czytnikiem. Błedów nie znajdą bo błedy odczytu płyt nie są zapisywane, gdy włożysz porysowaną czy źle nagraną płytę to radio tylko wyświetli CD ERROR i finito.
Wyświetla CD ERROR ale nawet po włożeniu dwóch świeżo odfoliowanych płyt wystąpił mi ten błąd, zazwyczaj jak wsunę ją spowrotem to już działa ale troche to denerwujące
Wyświetla CD ERROR ale nawet po włożeniu dwóch świeżo odfoliowanych płyt wystąpił mi ten błąd, zazwyczaj jak wsunę ją spowrotem to już działa ale troche to denerwujące
no wlasnie, a ja tak mam tylko z oryginalami,
fakt irytujące,
nie pozostaje nic tylo oddać do naprawy, moze sie okazać ze wymienią choć nie sądze, ze od ręki
To nie jest tak, że produkcja jest całkowicie wstrzymywana. Jest jeszcze przez pewien okres (kilka lat) produkcja małej ilości radii w celach serwisowych (wymiany gwarancyjne i zakupy po gwarancyjne itp).
Komentarz