Xenon w O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marcinat127
    Classic
    • 2008
    • 6

Xenon w O1

arekban : Pozwole sie nie zgodzic. Wlasnie w czasach kryzysu jakosc nabiera tym bardziej duzego znaczenia. Bo jak producent X ma przekonac klienta by wybral wlasnie jego wyroby a nie producenta B czy C. Zreszta ostatnie lata potwierdzaja to o czym pisze.
    Jakosc produkowanych samochodow generalnie ciagle rosnie. Przyklady to np. auta koreanskie 5 lat temu a dzis. Firma Fiat , kiedys notoryczne problemy jakosciowe , nieuznawanie np. padnietych na gwarancji alternatorow a dzis jakosc Fiata jest diametralnie inna. Jesli chodzi o zalecenia to wielu producengtow uzywajacych np. paskow gumowych napedzajacych rozrzad pozmienialo zapisy eksploatacyjne nakazujac wczesniejsza wymiane przy mniejszym przebiegu. Zgadnij dlaczego tak zrobili ? Przeciez wiekszosc takich rozwalonych silnikow byla juz po gwarancji wiec wg. Twojej teorii te firmy motoryzacyjne dzialaly na swoja szkode ?
  • Paczek
    Classic
    • 2007
    • 29

Xenon w O1

Założyłem ori xenon do OI niestety nigdzie nie mogę dostać układu samopoziomującego czy jakoś tak(na wahacze), światła opadły jak tytanic na dno i świecą jakieś 5 metrów przed auto, to raczej za mało. Jak mogę je podnieść, a może ktoś ma taki układ do sprzedania???
    Była Octavia 1.8T L&K jest Audi A4 S-line 182KM i 409Nm By Aligator

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Paczek, a tymi pokretłami przy lampie nie da sie podniesc. Przynajmniej w 0II nie ma z tym problema
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Paczek
        Classic
        • 2007
        • 29

Ja żadnych pokręteł nie widziałem :shock:

Komentarz

• eX
          Elegance
          • 2006
          • 980

psze, zestawik samopoziomowania, noweczka http://www.kufatec.de/shop/product_i...ctavia-1U.html

Komentarz

• Przemek345
            Rider
            • 2008
            • 314

ew. przerobienie krokowców pod ręczne poziomowanie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=5786&start=45
            Octa

Komentarz

• Paczek
              Classic
              • 2007
              • 29

210 euro to trochę za dużo w salonie komplet 850. Trzeba będzie się pomęczyć inaczej :? :?

Komentarz

• Bobas122
                Ambiente
                • 2005
                • 162

Zamieszczone przez Paczek
                210 euro to trochę za dużo w salonie komplet 850
                A w jakim salonie taka cena ? a cena to chyba za same czujniki na wahacze :twisted:
                Z tego co ja się dopytałem to kompletny układ w ASO to ~3.5tys. rzecz nie warta świeczki.
                A xenonki mają silniczki do regulacji więc wstaw ręczne poziomowanie ( a raczej to masz w L&K ) i będzie wystarczająco ( ja tak mam i jest OK )

Pozdrawiam Artur
                AHF '01 Elegance Combi
                seria 120 KM / 257 Nm

Komentarz

• eX
                  Elegance
                  • 2006
                  • 980

a moge pomoc, mam opis jak przerobic wtyczke i mniejwiecej mam zdjecie jak silniczek wyglada po przerobieniu.

Komentarz

• Paczek
                    Classic
                    • 2007
                    • 29

Jeśli chodzi o salon to fakt chodziło o same czujniki.
                    EX jeżeli możesz to chętnie skorzystam z twojego opisu i fotek.

Komentarz

• Tomaszek
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 1545
                      • Citroen

Paczek przeciez masz śruby regulacyjne w reflektorach,mozesz na nich podnieść do góry! A najlepiej to podjedź na stacje diagnostyczna i niech Ci wyregulują
                      światla na przyrządzie

Komentarz

• eX
                        Elegance
                        • 2006
                        • 980

Paczek, przypomnij sie jutro na PW bo z zawodow wrocilem i ledwo na oczy widze, albo nawet byl caly opis tutaj albo na SCP

Komentarz

• bogusg
                          Rider
                          • 2007
                          • 355

Z tym poziomowaniem xenonów, ręcznie przy pomocy pokrętła na desce rozdzielczej to bym nie polecał, bo byłem na stacji diagnostycznej w moim mieście ze dwa tygodnie temu i diagnosta stwierdził, ze jak bym miał xenony na pokrętła, zamiast autopoziomowania to by auta nie przepuścił. Wniosek coraz więcej stacji diagnostycznych zwraca uwagę na sposób poziomowania zenonów
                          Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• sew1981
                            RS
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2009
                            • 10917
                            • Fiat

bogusg, to ciekawe czemu nie zwracają uwagi na gówniane hidy, których jest cała masa. w łapke biorą diagności? czy auta na hidach nie oglądają stacji? bo wątpie, że ludziom się chce to wykręcac wszystko co rok. :szeroki_usmiech

Komentarz

• Tomaszek
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 1545
                              • Citroen

jak jest dobra stacjia diagnostyczna to napewno nie przejdzie!
                              a ja u nas byłem w czterech i katastrofa!
                              widząc ksenony pan mi kazal ustawić regulację na zero !
                              Dopiero na stacji diagnostycznej Fiata mieli o tym pojecie!
                              I o samopoziowaniu też :szeroki_usmiech
                              Więc byli mile zaskoczeni ze po tym jak dokladałem ksenonki to samopoziowanie też dorzuciłem,bo u nich by to nie przeszło !

Komentarz

• Paczek
                                Classic
                                • 2007
                                • 29

Regulacja śrubami i wszystko świeci jak ta lala :lol:

Komentarz

Pracuję...