[O1] Brak mocy - 1.9 TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • c0panda
    Classic
    • 2010
    • 2

[O1] Brak mocy - 1.9 TDI

MisiekWAW, hmm ale serio nie masz programu? seria ma 260km i doszedłeś lekkimi modami mechanicznymi do 300 beż żadnych korekt i patentów w oprogramowaniu?
    jeśli jest gdzieś opisane to w innym wątku a nie doczytałem to sorki ale widziałem 29 stron o tym aucie wiec to pół dnia czytania...
  • Chester
    Classic
    • 2009
    • 39

[O1] Brak mocy - 1.9 TDI

Witam wszystkich. Mam następujący problem. A precyzując to kolega, który od niedawna posiada Skodę octavię I kombi 1.9 TDI 90 KM 2003r. Auto przestało przyspieszać z właściwą mu dynamiką. W jednym z częstochowskich warsztatów, mechanicy zdiagnozowali, że przyczyną jest przepływomierz i wymienili go. Niestety nic się nie zmieniło. Po dalszym diagnozowaniu ci sami mechanicy stwierdzili, że uszkodził się zawór w turbinie odpowiadający za ciśnienie w dolocie. Niestety podobno nie można go wymienić (naprawić), konieczna jest tym wypadku regeneracja(wymiana) całej turbiny. A to jak wiadomo nie kosztuje 5 pln. Oczywiście zakład upiera się,że wymiana przepływomierza była jak najbardziej zasadna, a to że nic nie dała... no trudno... W związku z całą tą sytuacją proszę Was drodzy Forumowicze o pomoc i opinie, a może przy okazji o namiar na warsztat z prawdziwego zdarzenia!
    Chester&Rider

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez Chester
      Oczywiście zakład upiera się,że wymiana przepływomierza była jak najbardziej zasadna
      zasadne to chyba było sprawdzenie, czy przepływka jest ok, a nie jej wymiana i upieranie sie przy niej skoro to nic nie dało :?
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...