[O1] Przepływomierz w 2.0 AQY Pomocy
Zwiń
X
-
[O1] Przepływomierz w 2.0 AQY Pomocy
witam
to mój pierwszy post na tym forum od paru dni jestem posiadaczem octavi 2000r z silnikiem 2,0 AQY, po przejechaniu kilkudziesięciu km zapalił się check, sprawdziłem błąd na vagu i wywaliło 16556/P0172 - System Too Rich, Bank 1, skasowałem pojeżdziłem i znów check teraz przepływomierz skasuje i od razu wywala go znów, sprawdzałem w blokach pomiarowych i nie ma praktycznie żadnych wskazań od przepływki tzn są o wiele za niskie, po przejechaniu około 100km na uszkodzonym przepływomierze nie mam więcej błędów, ale auto nie pracuje jak powinno próbowałem go przeczyścic ale nic nie daje to, jaki przepływomnierz polecacie czy te za 100zł z allegro mogą być, czy kupić lepiej używkę boscha?? a i co mogło powodować błąd 16556 od czego on zależy?? Ma ktoś może tabele z prawidłowymi wartościami bloków pomiarowych dla mojego silnika??VAG DIAGNOSTYKA TORUŃ OKOLICE!!!
ALARMY CENTRALNE ZAMKI MONTAŻ!!!
-
-
witam, kupiłem oryginał przepływke i śmiga ładnie, tylko chyba mam troche za ciężką noge do tego auta bo przy jeździe mieszanej wskazania komputera powyżej 10l ale nie jest źle, mam pytanie co do oleju mój samochód jeździł cały czas na mobil1 5W50 przebieg to 177tys i zastanawiam się czy nie lać mu już półsyntetyku, valvoline 10W40.VAG DIAGNOSTYKA TORUŃ OKOLICE!!!
ALARMY CENTRALNE ZAMKI MONTAŻ!!!
Komentarz
-
Komentarz