brak ładowania da rady jechac?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ura
    Drive
    • 2008
    • 64
    • Volkswagen
    • CFHF 2.0 TDI CR 110 KM
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Agamek12
    czy w O1 jest przekaźnik opóźniajacy gaśnięcie tej lampki? Jeśli tak, to gdzie on siedzi?
    Nie ma. Odpowiedzialny za to jest moduł komfortu.
    Zamieszczone przez Agamek12
    Otóż raz moja lampka wewnętrzna gaśnie z opóźnieniem, a innym razem zaraz po zamknięciu drzwi. Nie ma reguły kiedy jak działa. Co jest?
    Może to być wina zamka (nie mikrowyłącznik) ale wewnątrz jest ich więcej. Możliwe, że masz uszkodzony zamek. Zobacz KLIK
    SC 1.1 -> SC 0.9 -> SC 1.1 -> Punto II 3D -> O1 Combi ALH (2007-2011) -> O2 FL Combi CFHF (2011 - 2016) -> Leon 5F ST FR CRLB (2016 - ...)
  • cinoppi
    Classic
    • 2007
    • 35

witam.mam taki problem jadac z pracy zaświeciła mi sie kontrolka od ładowania,po sprawdzeniu miernikiem żeczywiście go nie ma kontrolka wcześniej mi nie migała a jedyny objaw to ciagle przełanczanie instalacji gazowej na benzyne.odnosnie tego problemu mam pytanie czy moge jechac autem 60 kilometrow bo wyjscia niemam i czy wiecie moze co z a usterka wynikneła.pozdrawiam

Komentarz

• tom2212
      RS
      • 2008
      • 3892

raczej staniesz gdzies w trasie

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez cinoppi
        czy moge jechac autem 60 kilometrow bo wyjscia niemam
        no jak nie masz wyjścia...
        nie wiem ile aku pociągnie, może być ciężko, jak w dzień to światła wyłącz przynajmniej
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• fallon
          Classic
          • 2009
          • 15

HI. Ja miałem niedawno taki problem bo zerwał mi sie pasek. Śmiało przejechałem 30 kilometrów (co prawda wszystkie możliwe odbiorniki prądu wyłączyłem) i następnego dnia moja octavka jeszcze samodzielnie odpalila i dojechałem do mechanika.

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez fallon
            HI. Ja miałem niedawno taki problem bo zerwał mi sie pasek. Śmiało przejechałem 30 kilometrów (co prawda wszystkie możliwe odbiorniki prądu wyłączyłem) i następnego dnia moja octavka jeszcze samodzielnie odpalila i dojechałem do mechanika.
            ale tutaj masz jeszcze świece :idea:
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• rss
              L&K
              • 2009
              • 1098

mialem podobny przypadaek jeszcze w Felicji na jesieni zeszlego roku
              (skopstal sie regulator) i moge powiedziec ze przejechalem ok 30km (na szczeszcie 'kaputt' bylo 10 metow od chalupy). gdybym pokapowal sie wczesniej i wylaczyl swiatla, nie uzywal wycieraczek i dmuchawy pewnie zajechalbym nieco dalej .....

objawem ze aku niedlugo wyzionie ducha jest to ze samochod staje sie coraz bardziej mulowaty (instalacja zaplonowa wzbudza sie niby i przy 9-10V, ale iskra nie ma juz pelnej mocy) i coraz trudniej wkrecac sie mu na wyzsze obroty.

jesli po drodze masz jakies stacje benzynowe to mozesz zabrac prostownik ze soba i pare razy zatrzymac sie na hot-doga, mozesz rowniez jako 'backup' zabrac jakis drugi akumulator.

..... ale troche adrenaliny bedziesz mial
              kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• Lashlo
                L&K
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1455

A ja przejechalem felicja niecale 5 km...Wszystko zalezy od stanu akumulatora!!! Poza tym brak ladowania nie wystepuje od razu,najpierw jest mniejsze (slabsze ladowanie),wiec jak juz nie masz kompletnie ladowania,to mozesz miec czesciowo rozladowany akumulator...
                Ciut ryzykowna sprawa...
                Albo choc naladuj do oporu akumulator przed jazda.Ja bym radzil jednak holowanie,albo naprawe na miejscu.

Komentarz

• kurdesz
                  Classic
                  • 2005
                  • 27

Benzyną 60km to raczej niemożliwe. Mnie się udało 25km na prawie nowym akumulatorze i wszystko co elektryczne powyłączane. Ostatni kilometr już na holu. Podejrzewam, że aku masz podobne do mojego.

Co do usterki to najczęściej chyba pada regulator napięcia (koszt koło 150-170pln + wymiana).
                  A jak już alternator wyjęty a samochód ma dużo nalatane to można wymienić łożyska.

Ostatnio robiłem to u siebie w zeszłym tygodniu przy przebiegu ok 200tys.

Komentarz

• cinoppi
                    Classic
                    • 2007
                    • 35

jednak occia dala rade{kontrolka swieci na stale a aku nowy} przy finiszu zapalila sie kontrolka od abs ale po wylaczeniu świateł zgasła do poniedzialku odpoczywa i do doktora.

Komentarz

• przemo_w2
                      Classic
                      • 2009
                      • 28

podłacze sie pod temat

skorzystam z okazji i spytam oraz moze ktos ma zdjecie gdzie jest regulator napięcia???bo mi swiatelka przygasaja i wstepne ogedziny to regulator!!!

Komentarz

• robekcool
                        RS
                        • 2009
                        • 2041
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

przemo_w2, w alternatorze. sprawdź jakie masz ladowanie
                        www.k-mot.pl
                        Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
                        Autoholowanie.
                        Robert Kulma

Komentarz

Pracuję...