ida juz do mnie fele 7,5Jx17 Brocka RC17 - kolor tytan
no i dobra decyzja, zawsze podobał mi się ciemniejszy kolor felg do jasnego auta. Ja u siebie jednak chyba zdecyduje się na czarne (zdaje sobie sprawę, że czarny optycznie zmniejsza felgę).
A wracając do nakładek progowych, ile by wyszło za matowe zamawiane indywidualnie do O1?
Witam wszystkich
Jestem nowym forumowiczem- mam Octavie jedynkę z grudnia 2003 roku ( 1,9 TDI 110KM ASV).
Otóż miałem na trasie problem i nie wiem co może być tego przyczyną?
Przy hamowaniu silnikiem najpierw kierownica zaczęła mi wpadać w wibrację. Potem podczas jazdy i skrętu w prawo słychać było stukot z lewego koła (coś na wzór padniętego przegubu) i cały czas wibracja kierownicy. Po kilku następnych km stukało w lewym kole już podczas jazdy na wprost. Musiałem się zatrzymać i w serwisie posprawdzali zawieszenie (OK) i powiedzieli że najprawdopodobniej padło łożysko.
Wróciłem wiec w stronę domu.
Po kilku km dalszej jazdy wszystko wróciło do normy i już nic nie sutka, nic nie puka i nie ma wibracji kierownicy.
Kolega mechanik stwierdził, że być może w przegubie wypadła kulka i robiła tyle hałasu i powodowała wibrację a potem wpadła na swoje miejsce i jest wszystko ok.
Sprawdzałem raz jeszcze- zawieszenie OK. Łożysko nie szumi i nie ma luzów.
Czy ktoś z Was wie co to może być za usterka???
Zdejmnij kołpaki i zobacz czy nie odpadł Ci ciężarek od wyważenia koła.
Z drugiej stronyukład zawieszenia może byc OK ale układ przeniesienia napędu (półosoe, przeguby, łozyska itp) już nie koniecznie.
Co masz na myśli serwis? ASO czy warsztat mechaniczny?
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz