[O2] [O2 FL] Stukanie/klapanie z prawej strony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gocha1977
    Classic
    • 2010
    • 8

Andrev3, do dupy co by nie mówić ... miejmy nadzieję że już będzie lepiej ...
  • jockerb
    Drive
    • 2009
    • 46
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Na początek napiszę że szukajka mi nie pomogła. Nie znalazłem podobnej sprawy.

Wracając dziś z pracy usłyszałem jakieś stuki z prawej strony, przy "większej prędkości" niż parkingowa - od ok 40km/h. Wydało mi się złapałem kapcia bo tak bardziej to było jak "klapanie' niż stukanie. Zatrzymałem się, sprawdziłem i nic. Wieczorkiem jeszcze jedna przejażdżka i znów stukanie/klapanie. Obejrzałem koła i nic, wszystko OK, nic nie wybrzuszone - bo pomyślałem o jaju. Wstępnie pomyślałem że może gdzieś dzisiejszy śnieg się przyczepił i stuka, ale nic takiego nie zauważyłem. Co najważniejsze, to auto ma niecałe 3m i 1500 przebiegu.
    Może to jednak śnieg i w garażu odtaje i jutro będzie OK, ale jak nie to na co ew. zwrócić uwagę? Jak nic nie znajdę to kierunek ASO! Ale co może być z nowym autem?
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
    A. Einstein

Nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28818

Komentarz

• zielony49
      Ambiente
      • 2009
      • 180

Sprawdz czy masz dokrecone koła.
      Dipol

Komentarz

• leszekmw
        RS
        • 2005
        • 5356

jockerb, coś Ci wlazło w bieżnik opony.
        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
        GVI 1.4TSI
        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• jockerb
          Drive
          • 2009
          • 46
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

No i po jeździe po "równych" polskich drogach stukanie/klapanie ustało. Albo przestałem słyszeć. W każdym bądź razie koła obejrzałem jak mogłem i nic nie ma. Dokręcone są. Stukot ustał.
          Stawiam na diagnozę "pamiątki" po asfalcie w bieżniku
          "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
          A. Einstein

Nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28818

Komentarz

Pracuję...