hahaah :szeroki_usmiech
Instalacja Zenit - miga czerwobna dioda i auto nie zapala
Zwiń
X
-
Instalacja Zenit - miga czerwobna dioda i auto nie zapala
Witam.
mam skodę z silnikiem 1,8 92kw 20V. Rok temu założyłem instalację LPG i wszystko działało świetnie aż do dzisiaj. Rano octavka nie odpaliła a na przełączniku miga czerwona dioda i pojawił się przerywany sygnał dźwiękowy. Jest to instalacja sekwencyjna. Silnik zawsze odpala na benzynie i dopiero jak się rozgrzeje przełącza się na gaz. Zrestartowął mi się też komputer pokładowy.
Czy ktoś z Was miał może podobny przypadek? Auto zachowuje się tak jakby nie dostawało paliwa. Nie wiem czy akumulator dał za niskie napięcie i coś mogło stać się z kompem? Co o tym myślicie?
Na zdjęciu przełącznik LPG. Czerwona dioda miga przy okrągłym przycisku AG
PozdtawiamZałączone plikiJanusz Bus
-
-
www.agcentrum.com.pl to jest strona producenta instalacji jaką posiadasz. Znajdziesz na niej kontakt do pomocy technicznej.
Komentarz
-
-
Dzisiaj wstawiam nowy akumulatori powinno zadziałać. Stary miał 62Ah i dośc mały prąd rozruchowy 480A, A nowa Centra będzie miała 640A. Może będzie lepiej paliła w zimie.
[ Dodano: Wto 09 Mar, 10 17:45 ]
No panowie nowy akumulator zrobił swoje. Autko pali na dotyk w tej chwili i bez problemu przełącza się na gaz. A więc cała wina leżała po winie akumulatora.
PozdrawiamJanusz Bus
Komentarz
-
Komentarz