fernando, Podjedz na spota, Panowie VAGiem sprawdzą Ci jaki masz obecnie moduł i będziesz wiedział co kupić. CH obsłuży wszystko bo to najwyższy moduł tyle że jest najdroższy w zakupie 550-600zł, ja kupiłem CH a okazało się że podejdzie CF który kosztuje 150zł.
[O1] Kłopoty z silnikiem 1.6 AEE
Zwiń
X
-
[O1] Kłopoty z silnikiem 1.6 AEE
Witam.
Jestem szczęśliwym posiadaczem już niemłodej skody octavii 1.6 AEE z 98r.
Jak do tej pory nie wystąpiły żadne poważniejsze awarie, ale ostatnio zdarzyła się taka sytuacja.
Z miesiąc temu po przejechaniu 60km po za miastem nastąpiła na światłach nierówna praca silnika "szarpanie" i samochód zgasł kompletnie. Kiedy zepchnąłem auto na bok i postałem 20mintu (nie chciała zapalić ni w ząb) ruszyłem do domu lecz z problemami ponieważ powtarzało się szarpanie lecz jakoś dojechałem. Następnego dnia odstawiłem auto do warsztatu. Została przeczyszczona przepustnica ale na komputerze nie było żadnych błędów. Przewody i świece był wymienione jakieś miesiąc przed tym wydarzeniem. Po przeczyszczeniu przepustnicy usterka ustała do czasu kiedy znowu ruszyłem w dłuższa trasę po przejechaniu ok. 80km i zatrzymaniu się na światłach samochód znowu zaczął szarpać i zgasł przez dłuższy czas nie mogłem odpalić. Doholowany do warsztatu samochód odpalił lecz komputer znowu nie pokazywał żadnego błędu.
Diagnoza która postawili mechanicy i człowiek w salonie skody ze to wina cewki modułu.
Czy macie jakieś rady i czy może ktoś spotkał się z tym problemem. Może to wina przepustnicy? Ktoś tez mi wspominał o czujniku halla.
Proszę o pomoc. Pozdrawiam.Jest 1.4 TSI Elegance Blue Race 18' Golus
Mój błękitny Skarb!
-
-
czy to bedzie to czy cos innego?
Jest 1.4 TSI Elegance Blue Race 18' Golus
Mój błękitny Skarb!
Komentarz
-
-
polecacie kupić coś droższego czy to wystarczy? nie chciałbym wymieniać znowu za kilka miesięcyJest 1.4 TSI Elegance Blue Race 18' Golus
Mój błękitny Skarb!
Komentarz
-
-
Komentarz