[O1] Centralny zamek,elektryczne lusterka,elektr szyby,biegi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • HINDUSS
    Classic
    • 2011
    • 5

Skonczyło mi i sie sprzęgło, slizga a po za tym wydaje nieprzyjemne trzaski i zgrzyty przy ruszaniu, zdecydowałem sie na sachsa performance które przeniesie moment rzędu 480Nm a co z kołem dwumasowym? Jakiej firmy założyć chyba ze macie jakies inne sprawdzone rozwiązania do bkd?
    Chce załozyc mocniejsze sprzęgło bo jak mi sie zachce większych mocy to będzie juz zapas :szeroki_usmiech
    Ktoś na forum handluje sachsem?

[ Dodano: Pią 27 Sie, 10 23:36 ]
    w sumie znalazłem koło dwumasowe sachsa za około 1100zł lub luka za około 1400zł do tego dojdzie kpl sprzęgło około 2500 plus robota i robi sie nie mała sumka około 4000-4500zł :evil:
  • slawomir_gapys
    Classic
    • 2010
    • 7

Witam.Kupiłem ostatnio Skodę Octavię 1.8 20v 125 KM 92 kW 1998 rok, stan licznika 220 000 km. 1. Pierwszym moim problemem to centralny zamek,drzwi od kierowcy zamykam tylko z kluczyka, jeżeli zamknę drzwi od pasażera to zamyka mi wszystkie drzwi łącznie z bagażnikiem,ale nie od kierowcy,przeczytałem na forum że może wiązka w drzwiach zaśniedziała,ale rozebrałem drzwi i jest wszystko ok,nie wiem gdzie szukać problemu, bezpiecznik też ok,jak wcisnę przycisk na pilocie to zapalają się migacze w samochodzie ale nic się nie dzieje. 2. Drugim problemem są elektryczne szyby i lusterka, nie działają od strony kierowcy,nie działa przełącznik szyb,ani panel otwierania szyb od kierowcy,gdy wciśniemy przycisk w tylnych drzwiach to szyba się otwiera,czy może być coś z tymi przełącznikami? 3. Trzecim problemem są biegi, gdy wrzucam jedynkę to drążek biegów wskakuje na trójkę,aby wrzucić jedynkę muszę wcisnąć drążek zmiany biegów i wrzucić jedynkę wtedy działa,oczywiście jak wszystkim nam wiadomo to wciśnięcie drążka i wrzucenie do przodu daje nam wsteczny,ale u mnie wtedy wrzuca jedynkę,a jeżeli chcę wrzucić wsteczny to muszę tak samo zrobić ale bardzo mocno,aż coś zazgrzyta wtedy wejdzie wsteczny, inne biegi wchodzą bez problemu,a więc na pewno nie będzie to docisk ani tarcza sprzęgła,słyszałem że podobno zużywają się jakieś tulejki w przekładni lub trzeba wyregulować linki przy skrzyni biegów.Czy spotkaliście się z takimi problemami w swoich Skodach? Proszę o pomoc.

Komentarz

• Jeżyk
      Rider
      • 2009
      • 691

slawomir_gapys, zobacz TEN temat a TUTAJ masz schematy drzwi.
      Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

Pracuję...