[O2 FL] Problem z tempomatem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chimba
    Classic
    • 2010
    • 13

Powiem tylko, że to jest mój 1 diesel i już chyba nie zamienię tego typu silnika na nic innego. Spalanie wg. kompa 4,2, trasa 3,8, miasto 5,1. Tylko, że odkąd urodziło mi się dziecko jeżdżę jak emeryt 90 do 110. Pozdrawiam.
  • krzg
    Drive
    • 2009
    • 80

Czy któs zakładał tempomat do Minta? Włąsnie dzisiaj zakupilem i próbowałem założyc. Niestety nie działa. Moduł pod kierownica mam właściwy, po zaznaczeniu opcji tempomatu pojawiają się błędy statyczne. Niby "widzi" tempomat a nie działa. Pytanie czy trzeba jeszcze dołożyć gdzieś jakis kabelek?

Komentarz

• emba
      Drive
      • 2008
      • 67

Re: [O2 FL] Problem z tempomatem

Zamieszczone przez krzg
      Czy któs zakładał tempomat do Minta? Włąsnie dzisiaj zakupilem i próbowałem założyc. Niestety nie działa. Moduł pod kierownica mam właściwy, po zaznaczeniu opcji tempomatu pojawiają się błędy statyczne. Niby "widzi" tempomat a nie działa. Pytanie czy trzeba jeszcze dołożyć gdzieś jakis kabelek?
      Ja nie zakładałem, ale w jednym z wątków czytałem, że:
      - po instalacji manetki, musisz aktywować tempomat w sterowniku pod kierownicą (co jak mniemam już zrobiłeś) i dodatkowo ustawić odpowiedni bit w sterowniku silnika (niech mnie ktoś ewentualnie poprawi)
      - może się zdarzyć, że pomimo iż sterownik kierownicy obsługuje tempomat to nie zawsze chce prawidłowo współpracować (np problemy mogą się pojawić w przypadku sterownika kierownicy serii BC - ponoć ma jakiegoś bag'a przez co nie da się dołożyć tempomatu)
      MINT

Komentarz

Pracuję...