Hacałas w skrzyni biegow na podniesionym kole

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • matrixx1410
    Classic
    • 2010
    • 10

Zamieszczone przez dede_adam
    Bo raczej nam obojgu życie małżeńskie służy i jakieś tam brzuszki pourastały :szeroki_usmiech :wink:
    o żesz w mordę :!: :!: :!:

Zamieszczone przez dede_adam
    wkoncu sie odpuści "bo znów będą zakwasy" :wink:
    nie grozi :twisted:
  • tomi800302
    Classic
    • 2009
    • 28

Witam.
    Wczoraj podniosłem prawe pozniej lewe koło przednie aby sprawdzic ktore łozysko wyje.
    Wyłaczyłem asr i gdy wzucałem biegi na kazdym słychac było takie jak by tarcie w skrzyni dosc głosno.Czy to jest normalne?Gdy kreci sie tylko jedno koło przednie to mechanizm różnicowy tak hałasuje?
    Octavia II 1.6 2004r. benzyna/lpg
    Juz nie długo na sprzedaz ta ślicznotka

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8044
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

tomi800302, aby sprawdzić czy łożysko hałasuje to wystarczy podnieś auto i rękami pokręcić.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• tomi800302
        Classic
        • 2009
        • 28

AdamB, a ten hałas w skrzyni to normalne na podnisionym kole?
        Octavia II 1.6 2004r. benzyna/lpg
        Juz nie długo na sprzedaz ta ślicznotka

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8044
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez tomi800302
          AdamB, a ten hałas w skrzyni to normalne na podnisionym kole?

Nie próbowałem tak jak Ty sprawdzać, ale przy takim układzie jak robiłeś to raczej hałas jest normalny i radziłbym Ci tak więcej nie robić. Martwić bym się zaczął jeżeli skrzynia zaczyna hałasować w trakcie jazdy.
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• RURKA
            Classic
            • 2008
            • 31

witam,
            chciałbym "pociągnąć" temat dalej.
            Otóż od kilkunastu dni mam podobny problem z dźwiękiem w postacii tarcia. słyszalny z lewej strony jakby z okolic koła.
            auto ma przejechane dopiero niecałe 19 000 więc kurcze malutko. generlnie na codzięń jeżdżę po mieście i nic nie było słychać jednak jak wyjechałęm na autostradę wtedy do szumu opon który chyba tylko powinien być słyszalny dochodziło jeszcze dziwne tarcie.
            przy delikatnej próbie skręty kieronicą w lewo czy tez w prawo zdaje się słyszeć właśnie jakby narastający odgłos. początkowo myślałem że to pompe wspomagania słychać ale chyba jednak nie.
            Zrobiłem próbę jak tomi800302 i też właśni było słychać dość głośno. wybieram się z tym do serwisu bo jeszcze oejmuje gwarancja moje auto tylk tak naprawdę nie wiem co im wskazać czy koło czy szkrzynię. będą szukać.
            Problem w tym, że ja jeżdże na codzień autem i słysze wszystkie dziwnie pojawiające się dźwięki a jak wsiądzie taki z serwisu pierwszy raz to nie wiem czy coś mu wpadnie do ucha.
            i tego się obawiam, że powiedza że nic nie buczy i będa sie upierac że jest ok aż w końcy po gwarancji się coś rozsypie.

a wracając do próby z podniesionymi kołami powiedzcie czy taki test moze zaszkodzić. ?
            fakt, że auto jest wtedy bez obciążenia.
            czy możliwe że hałasu moze narobić przegub , dźwięk jestrównomierny i słyszalny niezależnie czy jadę na biegu czy na "luzie" .

a i jeszcze jedno czy w przypadku auta na gwarancji mogę się od serwisu domagać auta zastępczego jeśli zostawię swoję w serwisie. jak to jest. ?
            Octavia Tour 1.6 BFQ

Komentarz

Pracuję...