Zamieszczone przez kross12
Regeneracja pompy wtryskowej???
Zwiń
X
-
Regeneracja pompy wtryskowej???
Witam.
Mam problem z odpalaniem na ciepłym silniku.Octavia I 1,9 tdi AHF 110 kuca 2001r.
Odpala po ok 5-7s.
Rozrusznik i akumulator sprawdzony, czujnik temp. ok , kąt wtrysku mieści się w widełkach.
VAG nie pokazuje błędów
Pozostaje pompa wtrysku (chyba)
Czy orientujecie się ile kosztuje regeneracja??
PozdrawiamLAURIN & KLEMENT
-
-
Rozumiem że to grzebanie w "oprogramowaniu" auta?
Zastanawia mnie tylko że od kedy jeżdże tym autkiem (ok9 miesięcy) wszystko było ok, a problemik powstał samoczynnie (bez udziału mechaników ) ok miesiąc temu,
i nie występuje regularnie.
[ Dodano: Pią 12 Mar, 10 23:31 ]
Dodam że w serwisie odradzali grzebania w mapie wtrysku i powiem że chciał bym zostawić ustawienia fabryczne jeśli można to tak nazwać.
No chyba że wyjścia nie będzie.LAURIN & KLEMENT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MistelRozumiem że to grzebanie w "oprogramowaniu" auta?
Zastanawia mnie tylko że od kedy jeżdże tym autkiem (ok9 miesięcy) wszystko było ok, a problemik powstał samoczynnie (bez udziału mechaników ) ok miesiąc temu,
i nie występuje regularnie.
[ Dodano: Pią 12 Mar, 10 23:31 ]
Dodam że w serwisie odradzali grzebania w mapie wtrysku i powiem że chciał bym zostawić ustawienia fabryczne jeśli można to tak nazwać.
No chyba że wyjścia nie będzie.
P.S. Aha i prawdziwego przerobienia mapy raczej nikt nie zrobi za 150zł, sprzęt do tego i program kosztuje majątek, ewentualnie za 150zł to mógł ktoś zmienić delikatnie dawkę vagiem ale to złodziejstwo bo inwestując 30zł w kabelek z allegro zrobi się to samodzielnie w 5 minut włącznie z odpaleniem windowsa na laptopie.
Pozdr.www.DURASOFT.pl
-Hamownia podwoziowa
-Modyfikacje programowe (Chip-Tuning)
-Diagnostyka
-Filtry FAP/DPF
Komentarz
-
-
Re: Regeneracja pompy wtryskowej???
Zamieszczone przez MistelWitam.
Mam problem z odpalaniem na ciepłym silniku.Octavia I 1,9 tdi AHF 110 kuca 2001r.
Odpala po ok 5-7s.
Rozrusznik i akumulator sprawdzony, czujnik temp. ok , kąt wtrysku mieści się w widełkach.
VAG nie pokazuje błędów
Pozostaje pompa wtrysku (chyba)
Czy orientujecie się ile kosztuje regeneracja??
Pozdrawiam
ja robilem 2 tygodnie temu na 100% pomoglo
"Kreator Mocy"na 100% Warszawa
Komentarz
-
Komentarz