Rozebranie drzwi (poszycia)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wujo
    Classic
    • 2011
    • 2

McGan,i tu chyba bedzie powód, ze ci zaświeciła kontrolka. Moim zdaaniem wystarczy wykasować błąd i powinno byc ok.
  • Tomasz S.
    Classic
    • 2010
    • 5

Temat pewnie nie nowy ale nigdzie nie znalazłem szczegów zdjęcia poszycia drzwi kierowcy. Śruby wokół drzwi odkręcone, natomiast mam problem ze zdjęciem panelu sterowania szybami (nie wiem jak go ruszyć?). Czy muszę również zdjąć osłonę wewnętrzną lusterka i co z cięgnami i sterowaniem lusterka?

Z góry dzięki za pomoc
    Pozdrawiam
    Tomasz S.

Komentarz

• capriman
      Ambiente
      • 2008
      • 199

sterowanie lusterka wyciągasz i odpinasz wtyczkę,osłonę głośnika tweetera zdejmujesz(trzyma się na kołeczkach)odpinasz wtyczkę,panel z przyciskami od szyb wyciągasz do góry ale wcześniej ściągasz tylną część uchwytu do zamykania-jest chyba na 3 bolcach-później możesz podważyć boki śrubokrętem,ale jak mocniej szarpniesz w górę-też wyjdzie-znów wtyczka,odkręcasz śruby tapicaeki na dole i z boku oraz we wnęce pod panelem sterowania szyb,odchylasz dół-kolejna wtyczka od podświetlenia drzwi jeśli masz,wkładasz rękę pod spód-odczepiasz linkę i ciągniesz tapicerkę do góry w całości żeby wyszedł rant wciśnięty równolegle do szyby-nie odchylaj na siłę dołu-jeśli zabraknie Ci wyczucia to boczek pęknie w górnej części w bardzo widocznym miejscu lepiej mieć szybę opuszczoną przy ostatnim manewrze.

Komentarz

• Tomasz S.
        Classic
        • 2010
        • 5

wielkie dzięki za szczegółową instrukcję

Pozdrawiam
        Tomasz S.

Komentarz

• capriman
          Ambiente
          • 2008