A ja już się umówiłem z lukaszz, że biorę jego CF-a do testów w Ambiente :-)
Zerwala sie linka podnoszenia tylnych drzwi.
Zwiń
X
-
Zerwala sie linka podnoszenia tylnych drzwi.
Witam. No wlasnie jak w temacie. Tylna szyba (elektr) przestala reagowac na guzik. Slychac pracujacy silniczek ale szyba ani drgnie. Zdjalem boczek z drzwi i znalazlem urwana metalowa linke. Prosze o rade co do wymiany, zdaje sie, ze trzeba bedzie wyjac caly mechanizm, nie usmiecha mi sie to, mowiac szczerze. A do warsztatu czasu nie mam, szczegolnie teraz. Nawet nie wiem jak nowa powinna byc ulozona bo stara juz zerwana znalazlem. Ktos mial podobne przygody? Pozdrawiam.
-
-
Witam kolegę, no po zimie to częsty przypadek - ja w weekend robiłem szybkę od strony kierowcy. Kupiłem nowy podnośnik na aledrogo firmy diamond polecam bo są bardzo dobrej jakości i kosztują 90 zeta. Wymiana prosta i P&P --- szukaj podnośnika na aledrogo facet jest z dolnegośląska i nie ma żadnych problemów -- z wysyłką pewnie też pozdrawiam.
p.s. wiem że w Galway mam kolege z średniej szkoły inicjały JS jeśli przypadkowo trafiłem to proszę o kontakt na privPrawda jest tylko jedna i leży tam gdzie leży
Komentarz
-
-
ok -- wracając do tematu też mam zamiar zabrać się za tylne szyby ale pada mi turbina i musze trzymać rezerwę -- powiem tylko tyle że prowizorka nie wchodzi w grę należy wymienić podnośnik, żadne reanimacje linki więcej nerwów niż jest to warte. Proponuję zamowić podnośnik a do tego czasu w drzwiach w środku zabezpieczyć szybę żeby nie spadła jakimś drewienkiem lub tak jak ja szarą folią w 3 punktach. Masz może zdjęcie drzwi po ściągnięciu tapicerki, bo tam jeszcze nie zaglądałem a przy okazji wymiany podnośnika będe robił wygłuszeniePrawda jest tylko jedna i leży tam gdzie leży
Komentarz
-
-
wlasnie z linka byl problem nie dosc ze cala byla poharatana, to duza rolka byla bardzo mocno zniszczona, podnosnik wymienialem sam, sam tez sprawdzilem co padlo, na poczatku szyba ledwo jezdzila pozniej opada ok ok 4cm i stanela. szyba tylna prawa, uzywana na prawde moze z 5 razy...Octavia I Elegance 1.9TDi
Komentarz
-
Komentarz