[O1] Sterowanie lusterek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marek-736
    Classic
    • 2010
    • 11

[O1] Sterowanie lusterek

Zamieszczone przez lukasz3112
    Agamek12, Opel czy inne ASO to raczej ma gdzieś że ktoś książkę podrobił...
    Myślisz, że takie konkretne (wymienione z nazwy, telefonu, adresu) ASO będzie miało w dupie to, że ktoś posługuje/posługiwał się ich podrobioną pieczątką?

[ Dodano: Pon 13 Wrz, 10 16:10 ]
    Zamieszczone przez AdamB
    Zamieszczone przez Agamek12
    (nawet opony ma z pierwomontażu)
    Po ok 200kkm opony były z pierwszego montażu w/w VC ? Chyba żarty sobie robisz. Gość podjechał je wymienił na nowe które zjechał i na sprzedaż założył z pierwszego montażu.

Sprawdź ile wg eurotaxu jest warte auto z przebiegiem 100kkm i 200kkm i będziesz wiedział. Cena rynkowa to pojęcie względne i ma ono duże widełki cenowe.
    No przecież każdy rozsądny wie, że auto z 200kkm nie ma prawa mieć opon z pierwomontażu... tym bardziej fakt obecności opon z pierwomontażu utwierdzał kolegę, ze auto faktycznie ma przebieg około 100kkm..
    A jak wspomniałem na początku: auto ma przebieg na liczniku i w książce ASO nieco ponad 100kkm, a ASO upiera się, że w istocie jest 200kkm...

[ Dodano: Pon 13 Wrz, 10 16:14 ]
    Dobrze, ale temat zszedł z głównego - a odpowiedź na swoje pytanie już poznałem: kolega ma 2 miesiące od daty zakupu na zgłoszenie roszczenia z tytułu otrzymania towaru niezgodnego z umową...
    Mario
  • rafał88ocp
    Ambiente
    • 2009
    • 164

[O1] Sterowanie lusterek

witam. Mam typowy problem w skodzie czyli urwane pokretełko do regulacji lusterek moje seryjnie pokrętło wygląda tak ja w tej aukcji http://moto.allegro.pl/item939010774...tavia_1u0.html i moje pytanie jest takie czy można założyć nie do końca ten sam zamiennik jak np http://moto.allegro.pl/item938813063...audi_nowy.html czy tak ?? Czy wszystko będzie działać poprawnie jak nie gdzie mogę znaleźć jakiś zamiennik w rozsądnej cenie, cena w ASO to ok 160 zł wiec trochę zniechęca

[ Dodano: Pon 22 Mar, 10 21:31 ]
    sorki za 2 razy wystawienie tego samego tematu ale net mi sie przywiesił jeden mozna zamknac
    MOJA http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38010

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Będzie działał.Ogrzewanie lusterek i tak masz razem z grzaniem tylnej szyby.
      Drugi post możesz sam skasować.W prawym górnym rogu masz " X " do kasowania.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9943
        • Ford

A czy one nie różnią sie przypadkiem wtyczką? Mi kiedyś sprzedawca w sklepie powiedział, że przełaczniki z symbolem "grzania" i z "zerem" w położeniu środkowym nie są współzamienne... Ale dziś porównam w swoich bolidach ('00 i '04), czy nie są identyczne.
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

Różnica we wtyczkach może być między przełącznikiem do wersji LX/Classic,z długim daszkiem nad zegarami.Tam był płaski przełącznik bez dżoja.
          Przełączniki z dżojstikiem są współwymienne.Wiem,bo sam stosowałem.
          Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• radek123
            Classic
            • 2010
            • 20

ja kupiłem zamiennik za 25 zeta w sklepie pod Cieszynem jak oryginał

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9943
              • Ford

Przełożyłem dżojstik z Octavii '04 (ten ze znaczkiem "grzania" w położeniu środkowym) do Octavii '00 (fabrycznie dżojstik z ")" w położeniu środkowym). Niestety, po przełozeniu ten dżojstik nie działa (nie steruje lusterkami, nie dział w nim podświetlenie). Wtyczki są identyczne. Nie wiem, moze czegoś nie dopchnąłem, lub coś w tym stylu, ale "nowy" dżojstik nie działał mi w "starej" Octavii...
              Adam... Używam:

Komentarz

• splawik
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1292

rafał88ocp, raczej nie będzie ci działał ten z grzaniem po środku. W O1 od groma było różnych regulatorków i trzeba trafić najlepiej w swój.
                A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
                AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
                O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
                -------------------------------------------------
                Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• octikombi
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 102

Ja wymieniałem w swojej. Taki z zerem na środku na taki z grzaniem na środku i wszystko działa. Grzanie lusterek oczywiście razem z grzaniem tylnej szyby. (2000r)

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9943
                    • Ford

No cóż, ja jeszcze raz dziś zamieniałem dżojstiki w swoich bolidach. I w "nowej" Skodzie '04 nie działa "stary" dżojstik, a w "starej" Skodzie '00 nie działa "nowy" dżojstik. Wtyczki w obu są identyczne, oba mają też 10 pinów... Reasumując: "oryginały" nie są współzamienne. Może "zamienniki" są robione tak, że pasują?
                    W każdym razie oryginał z "0" na środku ma symbol: 1U1959565K. I dla tego symbolu zamiennika (może w ETCE) trzeba szukać. W innym wypadku dobór dżojstika to loteria...

PS: q.wa, przez to wyjmowanie połamałem mocowania dzojstika w "starej" Octavii...

[ Dodano: Czw 25 Mar, 10 08:33 ]
                    Zamieszczone przez octikombi
                    Ja wymieniałem w swojej. Taki z zerem na środku na taki z grzaniem na środku i wszystko działa. Grzanie lusterek oczywiście razem z grzaniem tylnej szyby. (2000r)
                    Mógłbyś napisać na jaką część (numer) zamieniłeś oryginalny dżojstik?
                    Adam... Używam:

Komentarz

• Michal
                      Classic
                      • 2004
                      • 14

Chciałem się podłączyć pod wątek. Mam ten sam problem gałka została w ręku . Auto to O1 AGR z 2000r z manualnymi szybami (sprzedawca w sklepie mówi że to kluczowa sprawa) oznaczenia od góry R / 0 / L . Zamiennik z allegro z symbolem grzania w środkowym położeniu nie działa nawet nie ma podświetlenia. Sprzedawca twierdzi że pasuje tylko Oryginał za 160zł. Czy można kupić samo pokrętło / gałkę?
                      Octavia TDI 90 KM

Komentarz

• michalrh
                        Rider
                        • 2012
                        • 322
                        • Octavia I (1U2)
                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Michal
                        Chciałem się podłączyć pod wątek. Mam ten sam problem gałka została w ręku . Auto to O1 AGR z 2000r z manualnymi szybami (sprzedawca w sklepie mówi że to kluczowa sprawa) oznaczenia od góry R / 0 / L . Zamiennik z allegro z symbolem grzania w środkowym położeniu nie działa nawet nie ma podświetlenia. Sprzedawca twierdzi że pasuje tylko Oryginał za 160zł. Czy można kupić samo pokrętło / gałkę?
                        z tego co tu ludzie pisali to nie da rady przełożyć samej gałki do sterowania.
                        był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
                        jest: Skoda Octavia 1 1,6 BFQ '04

komputer VAG - Rybnik i okolice -> info PW.

Komentarz

Pracuję...