[O1] climatronik i problem...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krawaciarz1
    Classic
    • 2010
    • 34

Po raz kolejny dokonywałem zakupów u car crazy, i muszę polecić z czystym sumieniem super kontakt niskie ceny szybka wysyłka i zero problemów aaa no i zapomniałem dodać- mnóstwo gratisów :szeroki_usmiech
  • koddi
    Rider
    • 2008
    • 405
    • Octavia I combi (1U5)
    • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

witam!!!

Od jakiegoś czasu nie daje mi spokoju dziwny dźwięk wydobywający się tak jak by z okolic schowka od strony pasażera, zauważyłem że owy dźwięk znika kiedy zamykam i otwieram obiega przepływu powietrza... znalazłem na forum posta na temat diagnostyki climatronica...
    więc zrobiłem ową diagnostykę w moim szkodniku i wyskoczył mi błąd ( 4FA ) co jak wyczytałem "SILNIK NASTAWNY DLA KLAPKI CIŚNIENIA ZAPOROWEGO" lub "siłownik do klapy 0x25 ciśnienia stagnacji" nie bardzo wiem jak to sobie wytłumaczyć i czy sam mogę się do tego zabrać, bo mi to wygląda na zacinający się silniczek od otwierania i zamykania obiegu....
    Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
    Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
    ...
    A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"

Komentarz

• mroko
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 659
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Poszukaj na forum bo wiem że nie raz był wałkowany temat odnośnie silniczków od klap klimatronika. Nieraz wystarczy przeczyścić i nasmarować a nieraz trzeba poprostu wymienić taki silniczek.

Pozdrawiam
      Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.

Komentarz

• koddi
        Rider
        • 2008
        • 405
        • Octavia I combi (1U5)
        • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

szukał szukał i znalazł ....

zrobione...

czy ktoś na kanale 45 uzyskał temp. -99oC
        ...
        A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"

Komentarz

• orimp
          Classic
          • 2007
          • 18

witam mam dokładnie to samo, dziwny dźwięk w okolicach schowka i problemy z temperaturą w kabinie, po nagrzaniu silnika cały czas leci gorące powietrze...

Komentarz

• koddi
            Rider
            • 2008
            • 405
            • Octavia I combi (1U5)
            • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

jeżeli posiadasz climatronica to wciśnij jednocześnie econ + obieg zamknięty (oko 2sek).. jak dobrze pamiętam to climatronic powie Ci co go boli a jak nie to może to Ci pomoże ....
            ...

Komentarz

Pracuję...