Witam od 2 miesiecy jestem posiadaczem oktavki 2.0 benzynka super biega
ale juz mam problem bo niewiem czy mam sie martwic po tygodniowej przerwie po otpaleniu kontrolka check nie zgasła kolega mi radził zdiąć kleme i założyć ponownie jednak to nie pomogło wiec prosze o pomoc
Niestety w Octaviach nie da się skasować błędów przez zdjęcie klemy. A tak wogóle warto przed skasowaniem sprawdzić dlaczego ten check się zaświecił czyli odczytać pamięć błędów za pomocą VAG-a.
Niestety w Octaviach nie da się skasować błędów przez zdjęcie klemy.
nie wiem jak w O1 ale w O2 zdjęcie klemy raczej kasuje błąd, nie wiem czy każdy ale kasuje. Jak mi padł EGR zapaliła się kontrolka check. Po wymianie chcieliśmy skasować błąd ale jak na złość komputer padł. Zdjęliśmy klemę odczekaliśmy chwilę i problem z głowy.
michalccc, nie kombinuj nic samemu nie ma sensu. Jedz na VAG-a i dowiesz sie co i jak. Na poczatku uzytkowania skodinki mialem podobna sytuacje, troche spanikowalem bo akurat jechalem na weekend do domu. Zajechalem do mechanika podpiał kompa i sie okazalo ze czujnik temp wody jest padniety. Wymienilem i do dzis spokoj :wink:
Witam tak jak mi radziliście pojechałem na komputer okazało sie ze takie mamy paliwo na co poniektórych markowych stacjach paliw błąd
-zły składnik mieszanki paliw
Komentarz