Z tego co słyszałem od handlarza samochodami, on sprawdza to:
1. patrząc, czy włącza się sprężarka (przy pustej klimie nie ruszy)
2. wciskając zaworek do napełniania klimy (jak zasyczy, w układzie jest ciśnienie)
Ale to tylko takie dywagacje...
Ja też się podłącze pod pytanie, jak włączę klimę słyszę jakiś delikatny szum w okolicy schowka. Ale nie ma jakiejś znacznej różnicy w temperaturze powietrza z nawiewu. Zaznaczę że testowałem klimę przy temperaturze powietrza ok 11 C.
pozdrawiam
EFISH
Moc jest ze mną i lepiej niech się mnie trzyma dla swojego dobra :-)
witam. chciałem się podłączyć i zapytać co może być powodem tego iż po włączeniu klimy nic się niedzieje nawet kontrolka na włączniku się nie zapala. dodam iż ciśnienie w układzie jest a klima w zeszłym sezonie działała bez zarzutu.
pozrawiam
a moze gdzies jest ubycie czynniku?
Najlepiej podjechac na napełnienie, takim srodkiem flouryzujacym, ze po kilku dniach podjezdzasz ponownie do tych co Ci nabijali i pod ultrafioletem widac ewentualne wycieki. Tak na marginesie, mozna chyba sprawdzic czy sprezarka załącza tak : na liczniku komputera jest chwilowe spalanie, jak sie przełączy na AUTO to powinno lekko wzrosnac w/w spalnie na postoju
Ja też się podłącze pod pytanie, jak włączę klimę słyszę jakiś delikatny szum w okolicy schowka. Ale nie ma jakiejś znacznej różnicy w temperaturze powietrza z nawiewu. Zaznaczę że testowałem klimę przy temperaturze powietrza ok 11 C.
Mam dokładnie to samo, nie ma jakiejś wielkiej różnicy w temperaturze Jak jeździłem roomsterem 1,4 to klima tak chłodziła że zamarzałem w aucie a u mnie średnio Klima do nabica? Pozdrawiam :wink:
Komentarz