to dziwne, że tej siatki nie ma skoro nie tak dawno była standardowym wyposażeniem w elegance
dostałem z tyłu
Zwiń
X
-
Re: dostałem z tyłu
Zamieszczone przez yosssarianmiałem dziś delikatną stłuczkę przy małej prędkości - centralnie w tył. Czy są możliwe inne jakieś uszkodzenia jeśli na I rzut oka widzę tylko porysowany zderzak? zderzak trzyma się mocno - bagażnik od środka wygląda normalnie...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Re: dostałem z tyłu
dzięki za błyskawiczną odpowiedź. Orientuje się może jeszcze Kolega jak to będzie rozliczane z OC sprawcy? Mam oświadczenie - nie wzywaliśmy policji. Dostanę kasę do ręki czy wskażą mi warsztat gdzie mam naprawiać? Czy może się okazać że nie dostanę propozycji lakierowania całego zderzaka i zamalują tylko rysy?___________
Octavia SEDAN SLX 1,9 TDI ASV (110 KM)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yosssarianDostanę kasę do ręki czy wskażą mi warsztat gdzie mam naprawiać?
Zamieszczone przez yosssarianCzy może się okazać że nie dostanę propozycji lakierowania całego zderzaka i zamalują tylko rysy?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Z praktyki (w biciu w tyły) to gołym okiem nie ocenisz szkód. Zderzak "zapracuje" i cofnie się, ale pod spodem, belka może być do wymiany, inne elementy też mogły ucierpieć. Trzeba sprawdzić od spodu, na kanale, najlepiej po demontażu zderzaka. To samo z podłogą bagażnika, czy wyjmowałeś koło i sprawdzałeś wnękę?
Co doZamieszczone przez szkodabagażnik sie zamyka, to...
Zderzak był bez ryski, nic nie wgniecione, klapa działałaMorgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
nie należało zrozumieć mojej wypowiedzi, że jak się zamyka bagażnik, a wszystkie inne drzwi nie, to jest ok
a pod zderzakiem może być wszystko, dobrze sie umówić na oględziny u blacharza i ściągnąć do nich zderzak.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
ja też miałem lekko wgniecenie zderzaka tylko przedniego, wszystko ok jak zakładano lampy a tu gówno rama skrzywionaautoKOWALSKIszkoła ul. Lutomierska 69 Łódź tel. 602 465 680 ZAPRASZAM !!!
VW POLO 9N 2004r. obecnie
Skoda Octavia II 2007r. SPRZEDANA
Skoda Octavia Combi II FL 2010r. obecnie
Komentarz
-
-
Niedawno miałem podobny przypadek. Jak belka nie odcisnęła sie na zderzaku, to jest cała i nie draśnięta. Jeżeli będziesz miał tylko lakierowanie i wymiane listwy, to z OC sprawcy pójdzie około 1200pln. Jeżeli do wymiany jest zderzak (bo może popękał, ale wątpie), to dolicz jeszcze 800pln. Acha, piszę o cenach w ASO. Jak z winy innego człowieka, to co isę będę szczypał, wstawiłem do ASO. I malują cały element a nie tylko rysySkoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
www.octavia-bedzyna.blog.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jeżykyosssarian, zaglądnij do TEGO tematu. Być może nie masz aż takich zniszczeń ale warto to obejrzeć bardzo dokładnie. Pozdrawiam.
Czekam 5 dni roboczych na kontakt - dostałem też informację że jeśli chcę rozliczenia bezgotówkowego powinienem przygotować upoważnienie warsztatu. Chyba wybiorę warsztat na ulicy Włościańskiej w Warszawie - polecacie coś innego? Tam mam najbliżej...
warsztaty standardowo dysponują takimi upoważnieniami?
Dzieki za dotychczasową pomoc___________
Komentarz
-
-
yosssarian - zastanów się jeszcze co będzie się lepiej opłacać - ja zdecydowałem się na kasę na konto i dodatkowo naprawiłem i pomalowałem sobie drzwi...jesteś już po wycenie szkody?
(dostałem w "prawy tył" - na pierwszy rzut oka tylko zderzak - potem okazało się że delikatnie podłoga w bagażniku "wstała")
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yosssarianCzekam 5 dni roboczych na kontakt - dostałem też informację że jeśli chcę rozliczenia bezgotówkowego powinienem przygotować upoważnienie warsztatu. (...)
warsztaty standardowo dysponują takimi upoważnieniami?Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kamil78yosssarian - zastanów się jeszcze co będzie się lepiej opłacać - ja zdecydowałem się na kasę na konto i dodatkowo naprawiłem i pomalowałem sobie drzwi...jesteś już po wycenie szkody?
(dostałem w "prawy tył" - na pierwszy rzut oka tylko zderzak - potem okazało się że delikatnie podłoga w bagażniku "wstała")
Nie orientuje się jakie są ceny w Warszawie malowania zderzaka (już wiem - około 600PLN na Włościańskiej) - no i nie wiem czy też coś pod zderzakiem nie wyjdzie - od jakiej kwoty wzwyż powinienem rozważyć gotówkę?
PS czy po takiej naprawie trzeba ponownie zrobić przegląd?___________
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yosssarianNie orientuje się jakie są ceny w Warszawie malowania zderzaka
Zamieszczone przez yosssarianod jakiej kwoty wzwyż powinienem rozważyć gotówkę?
Zamieszczone przez yosssarianczy po takiej naprawie trzeba ponownie zrobić przegląd?Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Ja osobiście robiłem bezgotówkowo, nie musiałem sie potem martwić o dopłaty do napraw. PTU zawsze wycenia szkody bardzo nisko. I jak dostaniesz kase na konto, to robisz, fakt. Ale jak przekroczy koszt naprawy, to dopłacasz z własnej kieszeni a potem z ta faktura lecisz do PTU i oni powinni oddać Ci różnicę. Z tym, że to sporo biegania jest. A tak, to robisz bezgotówkowo, masz zrobione autko i nie martwisz sie już o pieniądze, bo warsztat załatwia resztę. Przynajmniej w moim ASO tak jest (Felińskiego). Ponowny przegląd nie będzie konieczny, bo nie przekosiło Ci raczej budy i zawieszenie też powinno być w porządku.Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
www.octavia-bedzyna.blog.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yosssarianod jakiej kwoty wzwyż powinienem rozważyć gotówkę?
pogadaj z gościem np na Włościańskiej ile będzie kosztować naprawa (dla pewności sprawdź jeszcze w innych zakładach)...potem porównaj z tym co daje Ci PTU i podejmiesz decyzję ....(niestety musisz pamiętać, że przy takiej okazji "blacharz" też chce przyciąć coś dla siebie i może podać zawyżone ceny)....
Zamieszczone przez yosssarianczy też coś pod zderzakiem nie wyjdzie
przy pierwszej wycenie nie będzie chciał ściągać zderzaka....
Komentarz
-
-
yosssarian, Jak widzisz nawet małe puknięcie może skutkować dziwnymi uszkodzeniami. Obejrzyj bardzo dokładnie tylne drzwi czy nie ma jakiejś różnicy w szparach i czy się zamykają tak jak powinny, czy szyby się opuszczają i podnoszą lekko. Sprawdź wszystkie światła z tyłu, szybę, itp. Powodzenia, JeżykSzerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
Komentarz