[O1] opony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PIwanicki
    Classic
    • 2011
    • 32

[O1] opony

hejka, dobrze myją na rogu Włókniarzy/Wielkopolska po drugiej stronie jest MCdonald tylko nie w godzinach "tłoku" , cena z wycieraniem chyba 23 zł , tyle ostatnio płaciłem. (mozna bez wycierania -3zł)
    To ja też dorzucę swoje 3 grosze. Kiedyś (3 lata temu) byłem na prawdę zadowolony z jakości usług tej myjni, mycie było dokładne, sprzątanie wyglądało perfekcyjnie, włącznie z czyszczeniem kratek nawiewowych pędzelkami.

Od jakiegoś czasu jakość usług znacznie spadła (w przeciwieństwie do cen), zdarzyło mi się odebrać auto po myciu z pajęczyną na bocznym lusterku :roll: . Przy każdej wizycie proszę grzecznie myjących Panów aby zwrócili uwagę na felgi (prosty 5-cio ramienny wzór dający się idealnie domyć), niestety rzadko nie składam reklamacji lub nie poprawiam auta sam, a pedantem raczej nie jestem.
  • krzysiek80
    Ambiente
    • 2010
    • 182

[O1] opony

witam mam pytanie co to moze byc za przyczyna ze w octavii scina mi z przodu krawedzie opon i podczas jazdy słychac jak opony szumia prosze o pomoc z góry serdeczne dzieki[/code]

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8029
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

krzysiek80, jeżeli krawędzie tylko skrajne to zbieżność. Jeżeli obydwie krawędzie na oponie to za niskie ciśnienie.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• krzysiek80
        Ambiente
        • 2010
        • 182

cisnienie 2.2 a tnie po obu stronach

Komentarz

• tom2212
          RS
          • 2008
          • 3892

coś tu nie tak :roll: oponę tnie po obu stronach jak masz problem ze zbyt małym ciścnieniem a jak masz za duże to tnie środek. Gdy masz problem ze zbieżnością (geometrią) to tnie na zewnątrz lub wewnątrz w zależności co jest uszkodzone. A tak jak piszesz przy takim ciśnieniu to coś tu nie gra :shock: może źle zobaczyłeś ??? Jakie masz opony ???

Komentarz

• AdamB
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 8029
            • Octavia IV (NX3)
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

cisnienie 2.2 a tnie po obu stronach
            To coś z oponami nie tak.

Komentarz

• krzysiek80
              Ambiente
              • 2010
              • 182

a czy geometrie sie ustawia w skodzie czy tylko zbieznosc

Komentarz

• AdamB
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 8029
                • Octavia IV (NX3)
                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez krzysiek80
                a czy geometrie sie ustawia w skodzie czy tylko zbieznosc
                Geometrię się sprawdza, ale z regulacją to nie poszalejesz bo w zasadzie tylko zbieżność jest do ustawienia.

Komentarz

• Picasso_26
                  Drive
                  • 2008
                  • 47

Wydaje mi się że nie ma możliwości żeby oponę cieło po obydwu krawędziach wskutek złej geometrii lub zbieżności. Napewno kolega ma zwalony ciśnienimierz który zawyża. Proponuje by podjechał na jakąś stację diagnostyczną i zmierzył tam sobie ciśnienie sprzetem z homologacją.
                  Choć ostatnio widziałem na orlenie taki super miernik cyfrowy. Pozdro

Komentarz

Pracuję...