[O1] skład mieszanki o octavii 1,6

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sikorek
    Classic
    • 2010
    • 8

Zamieszczone przez marlena
    nie może być, bo to wątek o "Octi"
    no wiadomo - ona też będzie.
  • Picasso_26
    Drive
    • 2008
    • 47

Witam wszystkich. Przenoszę temat z forum ogólnego.
    Mam mały problem otóż po podpięciu mojej furmanki do vaga znalazłem błąd ubogiej mieszanki 16555 natomiast gdy przejdę w blok wartości pomiarowych to regulacja lambda na biegu jałowym (praca na benzynie) pokazuje mi wartość od - 20 do -25 a więc za bogato, po przełączeniu na gaz wartości te oscylują w granicach zera. Nie mam pojęcia o co chodzi. Może ktoś podpowie.
    Silnik 1,6 bfq przebieg 27 000 km instalacja landi renzo. Fura jeszcze na gwarancji. Niebawem mam przeglad więc jeśli zdechła sonda to musze upierać się O jej wymianę.
    Po za tym w pracy silnika nie ma żadnych zmian, może tylko to że na biegu jałowym wolne obroty falują i troche trzęsie silnikiem.

Komentarz

• nosferatus
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 601

wiesz,z tego co wiem to ten silnik ma taką przypadłość.u mnie jest dokładnie to samo.wielu mechaników próbowało coś z tym zrobić i nic.może tobie uda się na coś wpaść.
      Silnik BFQ + sekwencja KME
      CB President Johnny II ASC+President HAWAII

Kenwood KDC-BT92SD
      Hertz HSK 165
      Hertz DBX 250
      KICX Kap 45
      KICKER ZX 200.2
      Kable - Dietz, Caliber
      Kondzio 1F
      wygłuszenie drzwi

Komentarz

• Picasso_26
        Drive
        • 2008
        • 47

Właśnie szlak wie co z tą ubogą mieszanką, dzwoniłem w tej sprawie do Landi Renzo i koleś mi powiedział, że niektóre z tych silników bfq zgłaszają taki problem i że specjalnie dla nich opracowali nowa mapę wtrysku (gv 12) i żeby mi ją wgrali w aso więc pojechałem i wgrali i faktycznie fura na tej mapie chodzi lepiej niż na poprzedniej, właściwie nie ma różnicy miedzy pb a lpg a wcześniej była kolosalna jednak ten cholerny bład dalej sie pojawia.
        Myśle że powinni zrobić jazde w terenie aby własciwie zgrać i ewentualnie skorygować taki bład, choć mówią że system omegas powinien sam skorygować to niedomaganie.
        Jeśli to chwilowe zubożenie to nie powinno mieć negatywnego wpływu na silnik (mam taka nadzieje).
        Kiedyś rozmawiałem z mechanikiem który mi powiedział że gas jest innym paliwem i czuła sonda troche głupieje przy spalaniu i wywala taki bład.
        Teraz jak pojadę na przegląd do aso to dam w łapę temu od gazu niech się zainteresuje moim problemem - może znajdzie rozwiązanie
        Bardziej mnie martwi jednak ta bogata mieszanka na pb, a może te błędy ni mają nic wspólnego z lpg, może to jakieś uszkodzenie układu pb

[ Dodano: Wto 06 Kwi, 10 07:58 ]
        Odświerzam temat :0

Komentarz

Pracuję...