[O1] Czy To moze Byc akumulator ? Problem z wyswietlaczami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Adam1980
    Classic
    • 2011
    • 3

Pozdrowienia dla Bartka (?) czyli ciemnej O2, który pomykał przez Halembę do zjazdu na A4.
    Jakoś wcześniej nie widziałem tego :zlosnik: :zlosnik: pod lampą
  • bna
    Classic
    • 2010
    • 6

Witam, mam pewien problem z wyswietlaczami na zegarach na mfa 1 czy mfa 2 wystepuje ten sam blad po pierwsze nie mam km przejechane po wyzerowaniu nabijaja sie na licznik km przejechanych całkowicie za kazdym razem gdy wylaczam zaplon znowu sie zeruja tak jak godzina czy moze to byc przez webasto czy w ogole to nie jest od tego zalezne ? czy tez moze akumulator jest za slaby ? prosze o pomoc

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Sprawdź i ewentualnie przeczyść lub wymień bezpiecznik nr 15 (5A).,Jeśli nie masz rozpiski,jest to czwarty licząc od lewej,trzeci od prawej w w czwartym rządku od góry.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• bna
        Classic
        • 2010
        • 6

sprawdzalem wlasnie bezpieczniki wydaja sie byc wporzadku

http://w861.wrzuta.pl/film/4Tndx0C0Bub/mov00099 zerknij prosze sam jak to wyglada

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

Na pierwszy rzut oka,to właśnie brak prądu na tym bezpieczniku.
          Dawno masz to auto?
          Bo widzę,że przedliftowe,a taki myk z wyjęciem bezpiecznika stosuje się,gdy zegary opadają i wyjęcie bezpiecznika powoduje,że w czasie jazdy wszystko działa do chwili wyjęcia kluczyka.

Przeczytaj te dwa wątki:

może coś Ci sie rozjaśni.

Komentarz

• bna
            Classic
            • 2010
            • 6

auto jest z 2000 roku mam je okolo 2 tygodni i zaczynam sie coraz bardziej martwic ze sumy jakie bede musial wykladac na nie mnie dobija

[ Dodano: Pon 05 Kwi, 10 21:05 ]
            miales racje na tej pozycji nie bylo bezpiecznika dziekuje bardzo pozdrawiam

Komentarz

• JanuszSz
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 2835
              • Superb II combi (3T5)

To teraz,gdy włożysz bezpiecznik,wskazówki będą leżały i trzy górne rzędy diód w środkowym panelu tablicy nie będą świecić.
              Musisz polutować tablicę,włożyć bezpiecznik i wszystko wróci do normy.

Komentarz

• panda79
                Drive
                • 2009
                • 45

Witam szanownych kolegów poczytałem ostatnio o tablicach i nie znajdując problemu podobnego do mojego zapytam się w tym miejscu czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem. Mam ten problem od początku jazdy tym autkiem a więc po każdym zgaszeniu autka wskazówka obrotomierza zaczyna podskakiwać z dość dużą częstotliwością na wysokość ok. 1 cm od pozycji spoczynkowej. Trwa to około 10s po zgaszeniu autka. Oraz kiedy silnik pracuje na wolnych obrotach chwilowe spalanie waha się pomiędzy zerem a 10l,na przemian pokazując raz zero raz np.7l.Natomiast podczas pracy silnika na wyższych obrotach oraz podczas jazdy spalanie pokrywa się z rzeczywistym zużyciem.Cała reszta pracuje bez zarzutu. Pytanie jest takie czy robić cos z tym czy dać sobie spokój po prostu lubię jak każdy szczegół autka pracuje prawidłowo myślę ze tak jak większość szanownych kolegów na tym forum pozdrawiam. Dodam jeszcze że diagnoza wagiem nie pokazuje jakichkolwiek błędów.
                Pierwsza Octavia i myśle że nie ostatnia

Komentarz

Pracuję...