[O1] skrzynia biegów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Brenas
    Classic
    • 2010
    • 4

[O1] skrzynia biegów

mam silnik tDi 1.6 i nie narzekam, zdarzają się okresy że jeżdżę tylko i wyłącznie po mieście i działanie dpf-a zauważyłem przez rok czasu może dwa razy-zwiększone obroty silnika, trochę bardziej mułowaty, zwiększone spalanie o jakieś 0,5 -1litra, ale to tylko przez kilka minut. Spalanie na odcinku 9 km-tyle mam po mieście do pracy w jedną stronę - max 7 litrów, ale to jak są większe korki. ogólnie polecam.Moje spalanie w stopce.
    Pozdr
  • figur
    Classic
    • 2008
    • 13

[O1] skrzynia biegów

witam,
    od paru dni po paru kilometrach jazdy jazdy miejskiej czasami mam kłopot z wyrzuceniem na luz z biegów 2 i 4 (np podczas dojazdu do skrzyżowania). jakiś opór się pojawia i trzeba siły przyłożyć. na pozostałych biegach jest ok. miał ktoś coś podobnego? z góry dzięki za podpowiedzi
    pozdr

[ Dodano: Wto 06 Kwi, 10 20:20 ]
    dziś jeszcze doszły kłopoty ze wstecznym, po wciśnięciu wajchy w dół jest duży opór przy przesunięciu jej w lewo, jakby coś haczyło (taki jak przy wyrzucaniu 2 i 4)

Komentarz

• rss
      L&K
      • 2009
      • 1098

zacznij od REGULACJI WODZIKOW
      kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• figur
        Classic
        • 2008
        • 13

sprawa okazała się banalna. naprawa w polecanym serwisie w rumi trwała 30s. oberwała się syrena od autoalarmu i spadła na wodziki przy wejściu do skrzyni biegów i blokowała je

Komentarz

Pracuję...