kamila, Markowi chyba nadal gorąco od wczoraj skoro o śniegu nam pisze :szeroki_usmiech
[O2] ustawienie reflektorów ksenonowych
Zwiń
X
-
[O2] ustawienie reflektorów ksenonowych
Witam. Mam kłopot. Otóż po naprawie blacharskiej (wyjęte oba reflektory i aku) po złożeniu mojego Skodilaka pojawił się błąd reflektorów ( nie poziomowały się ) który został usunięty. Światła się poziomują niestety świecą - żeby brzydko nie powiedzieć - nie całkiem tak jak powinny. otóż prawy reflektor za nisko natomiast lewy za wysoko i w lewo... Dodam, że przód auta nie był uszkodzony mechanicznie (mocowania są proste - nie ruszone). Nie bardzo mam pojęcie co dalej. Może ktoś miał podobną sytuację i mi coś pomoże... Zastanawiam się czy jest to kwestia regulacji z poziomu złącza diagnostycznego czy potrzebna jest że tak powiem mechaniczna regulacja. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
-
-
Zamieszczone przez Marszałekok. spróbuję. tylko tak się zastanawiam skąd się wzięła różnica pomiędzy tym co było i co jest teraz skoro mocowania reflektorów i same lampy nie były ruszone... Przecież nie powinny się chyba same przestawić....
Tak jak napisał AdamB, ręczna regulacja powinna wystarczyć a jak nie to :
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Marszałek, nie wrócą ponieważ ręcznie ustawiasz cały układ wraz z silniczkiem.
W tym linku masz zdjęcie środka lampy http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#430205Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Komentarz