kamila, Markowi chyba nadal gorąco od wczoraj skoro o śniegu nam pisze :szeroki_usmiech
[O2] ustawienie reflektorów ksenonowych
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O2] ustawienie reflektorów ksenonowych
Witam. Mam kłopot. Otóż po naprawie blacharskiej (wyjęte oba reflektory i aku) po złożeniu mojego Skodilaka pojawił się błąd reflektorów ( nie poziomowały się ) który został usunięty. Światła się poziomują niestety świecą - żeby brzydko nie powiedzieć - nie całkiem tak jak powinny. otóż prawy reflektor za nisko natomiast lewy za wysoko i w lewo... Dodam, że przód auta nie był uszkodzony mechanicznie (mocowania są proste - nie ruszone). Nie bardzo mam pojęcie co dalej. Może ktoś miał podobną sytuację i mi coś pomoże... Zastanawiam się czy jest to kwestia regulacji z poziomu złącza diagnostycznego czy potrzebna jest że tak powiem mechaniczna regulacja. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
-
ok. spróbuję. tylko tak się zastanawiam skąd się wzięła różnica pomiędzy tym co było i co jest teraz skoro mocowania reflektorów i same lampy nie były ruszone... Przecież nie powinny się chyba same przestawić....
Komentarz
-
miałem to samo, po naprawie przycieki prawego przedniego rogu, były oba reflektory wyciągane i widać TTTM bo też mi świeciły max w duł jak tylko można było je ustawić.Zamieszczone przez Marszałekok. spróbuję. tylko tak się zastanawiam skąd się wzięła różnica pomiędzy tym co było i co jest teraz skoro mocowania reflektorów i same lampy nie były ruszone... Przecież nie powinny się chyba same przestawić....
Tak jak napisał AdamB, ręczna regulacja powinna wystarczyć a jak nie to :
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Marszałek, a czy szczeliny masz takie same pomiędzy lampami a karoserią? Jeżeli są różne to jeszcze reguluje się na mocowaniu ("sankach") lampy. Na forum też gdzieś jest to opisane jak wyregulować.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
pewnie że szczeliny są takie same. tak jak pisałem przód auta nie był ruszony. same lampy też bez jakichkolwiek uszkodzeń. powiedzcie mi jeszcze czy przypadkiem jak je ustawię ręcznie to po uruchomieniu auta nie wrócą do obecnego położenia? Trochę mnie to martwi
pozdrawiam Marcin
Komentarz
-
Marszałek, nie wrócą ponieważ ręcznie ustawiasz cały układ wraz z silniczkiem.
W tym linku masz zdjęcie środka lampy http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#430205Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
a co do forum to szukałem i niestety poza całą masą informacji jak, gdzie i za ile wymienić zwykłe lampy na xenony niestety nie znalazłem żadnej pożytecznej informacji co do ich ustawienia...
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Marszałek, już chyba masz wszystko podane jak na dłoni :wink:Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
Komentarz