Ja w końcu zamówiłem Continental TS830 za sztukę 330 zł + 5 zł za wysyłkę 1 opony. Rozmiar 205/55/16.
[O2] Service now
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O2] Service now
Witajcie
od nowości tj już 2 lata mam taki komunikat / service now / przy próbie podglądu ile pozostało do przeglądu. Zagłaszałem w ASO już 4 razy i dalej nic .
Poradźcie w czym może tkwić problem.
Okres przeglądowy zmienny - tak wynika z książki gwarancyjnej
-
Ja myślę, że to nie problem jest z tym, że kolega nie umie sobie skasować (bo zamknąłbym temat jako powielony). Problem prawdopodobnie polega na tym, że ktoś nie wprowadził dobrych wartości we wszystkich kanałach (odnośnie oleju, daty i przebiegu przy jakim ma być przegląd). ASO zapewne ogranicza się do skasowania jednego z kanałów, w którym zeruje się inspekcję i to tyle.
Komentarz
-
Jak się koduje to VCDSem to pisze on, że kanały trzeba kodować w odpowiedniej kolejności. Co więcej, jest nawet do tego gotowe makro pod przyciskiem SRI Reset i najlepiej w ten sposób kasować informację o inspekcji. Jak ktoś tylko wyłączył samą kontrolkę, to ta pojawia się z powrotem.
Imho - podpiąć vcds, wyzerować liczniki w odpowiedniej kolejności tak jak vcda każe i po temacie.
pozdr.,
Paweł
Komentarz
-
-
Dzięki za informacje . Gdzie w Tarnowie lub okolicach może mi ktoś to załatwić ? Bo na ASO Bączek raczej nie można liczyć .
Komentarz
Komentarz