Ja w końcu zamówiłem Continental TS830 za sztukę 330 zł + 5 zł za wysyłkę 1 opony. Rozmiar 205/55/16.
[O2] Service now
Zwiń
X
-
Ja myślę, że to nie problem jest z tym, że kolega nie umie sobie skasować (bo zamknąłbym temat jako powielony). Problem prawdopodobnie polega na tym, że ktoś nie wprowadził dobrych wartości we wszystkich kanałach (odnośnie oleju, daty i przebiegu przy jakim ma być przegląd). ASO zapewne ogranicza się do skasowania jednego z kanałów, w którym zeruje się inspekcję i to tyle.
Komentarz
-
-
Jak się koduje to VCDSem to pisze on, że kanały trzeba kodować w odpowiedniej kolejności. Co więcej, jest nawet do tego gotowe makro pod przyciskiem SRI Reset i najlepiej w ten sposób kasować informację o inspekcji. Jak ktoś tylko wyłączył samą kontrolkę, to ta pojawia się z powrotem.
Imho - podpiąć vcds, wyzerować liczniki w odpowiedniej kolejności tak jak vcda każe i po temacie.
pozdr.,
Paweł
Komentarz
-
-
Skoda Octavia II (2004 - ) - 07 1.8 Service Interval Display. Hi all,my question is does anyone know what message should be displayed on the service interval display after having my Octavia II serviced and the interval computer reset at my local Skoda main dealer. My display shows a message "Service now". I may be wrong but this seems wrong to me after being reset by the dealer using their vehicle system tester.They did it again in my presense which showed a mileage of "0" ok I agreed that this is correct having been reset but they could not tell me why my display shows "Service now". Anyone any ideas if this is correct or not. I`ve emailed Skoda Customer service as yet no reply. Thanks MalVCDS
Komentarz
-
Komentarz