Zamieszczone przez szkoda
[O2] Utrata mocy,spalony weżyk
Zwiń
X
-
[O2] Utrata mocy,spalony weżyk
Witam wszystkich to jest mój pierwszy post i pierwszy problem. Od lipca 2009 jeżdżę Octavią kombi 2,0 TDI 140Km.Pracuje i mieszkam z rodziną w Niemczech a więc kręcę sporo kilometrów-23000 aktualnie.Moja usterka pojawiła się po ok 11000-nagle auto straciło moc.Komputer ograniczył prędkość do 80 km/h i coś mignęło na tablicy.byliśmy akurat na miejscu w Germanii.W pobliskim serwisie przyjęli mnie bardzo sprawnie i miło,po 15 min auto oddali a pan z serwisu triumfalnie wymachiwał małym gumowym wężykiem :shock: .Długość ok 7 cm,średnica ok 6 mm,wężyk był spalony i dziurawy.Po naprawie (gratis )wszystko wróciło do normy.Niestety po kolejnych 11000 09.04.10 ta sama historia i ten sam serwis.15 min i gotowe,zażartowałem ,że zobaczymy się za ok 10000km-serwisant odpowiedział (dokładnie).Już starczy opisu,proszę o podpowiedź co to za wężyk i do czego służy,czy można zastąpić go innym ustrojstwem? P.S. Nie zajmuję się samochodami dlatego proszę o wyczerpującą odpowiedź.W polskim serwisie jeszcze nie miałem okazji być,czekam na przegląd do 30000km.POZDRAWIAM zainteresowanych.Seweryn MASTIG
-
Komentarz