polecam Niezidetyfikowane Obiekty Latające w skrócie NOL, kamikadze boski wiatr nie ma przebacz. wszyscy narzekają na warszawkę, ale bardziej się boje jeździć po Olsztynie, a jestem grzecznym, kulturalnym kierowcą gdzie buractwo za kółkiem mnie drażni niezależnie od regionu.
rysa - zadrapanie na zderzaku
Zwiń
X
-
rysa - zadrapanie na zderzaku
człowieka może szlag jasny trafić:/ najpierw cudowna nowina, że felga "jakoś się porysowała.. a potem mycie i kolejne atrakcje.. tylny zderzak w okolicach odblasku i czujnika cofania został porysowany.. ślady wskazują na coś zielonego. niestety dwa zaparkowane obok mnie samochody koloru zielonego nie wykazują żadnych oznak bycia narzędziami tego niecnego występku:/ a taka ładna czarna.. i już pokiereszowana:/ ledwo 3 miesiąc jej mija
a teraz do sedna. jak się pozbyć tych śladów? zaprawką? tylko, że tam są lekkie zadziory. jak się ich pozbyć w takim razie?
wiem, że na forum jest kilka tematów o podobnych rysach. jednak w każdym z nich jest spore zamieszanie i w rezultacie nic nie wiadomo. a może najlepiej oddać do ASO? niech oni coś poradzą?
poniżej zdjęcia
-
-
Podejrzewam że w aso zechcą cały element malować. Jeśli sam to raczej zostaje Ci zaprawka, jak to sie robi to już mnóstwo sposobów opisane jest tutaj. Ewentualnie podjedź sobie do lakiernika i wytłumacz że cały element do malowania Cie nie interesuje, oni mają swoje sposoby na poprawienie tego
Komentarz
-
-
coś zdjęcia się nie załączyły..
jeśli chciałbym samemu naprawić, to prócz zaprawki potrzeba mi jeszcze czegoś.. czy jakiejś pasty? szmatki? papieru ściernego? w postach pojawia się mnóstwo pomysłów, ale konia z rzędem temu, który skleci z tego jakąś sensowną instrukcję.."instrukcję obsługi zarysowań".. każdemu by się takie coś przydało
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wofekSprobuj jedno i drugie potraktowac pasta tempo (kupisz na prawie kazdej stacji i w prawie kazdym hipermarkecie - koszt ok. 10/12 zl). Pierwsze powinno sie udac a z drugim byc moze ale raczej nie...
Komentarz
-
-
Ludzie na tym forum raczej nie sa zwollenikami pasty TEMPO jak udało mi sie zauważyc, ja od 7 lat do drobnych rysek używałem ta paste i efekt (u mnie) był murowany, WAŻNE aby nieprzecholowac , to jest pasta lekkoscierna i mozna sobie narobic przykrości, wszytsko z umiarem, troszke na szmatke i mocniej dociskasz z 4-5 ruchów , patrzysz na efekt, itd.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
no mam podobny problem... wczoraj po myciu odkryłem na zderzaku dwie dosyć grube rysy w okolicach nadkola :evil: pasta polerska nie pomogła - kredek w moim kolorze lakieru nie ma, zaprawką będzie widać i co w taki razie robić? Malowanie całego zderzaka odpada"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
k085, dobry tip, ja odbieram zestaw do podmalowek z aso w sobote, ostatnio cos duzo uderzen od obcych drzwi mi sie pojawilo :evil: i obok tylniej wycieraczki spora rysa, skad? nie mam pojecia..........
[ Dodano: Czw 17 Lut, 11 15:16 ]
a moze lepiej poczekac do wiosny i podjechac do lakierni, spytac ile by to wszystko razem wyszlo... moze szkoda sie bawic i cos schrzanic?...
Komentarz
-
Komentarz