rysa - zadrapanie na zderzaku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturless
    Classic
    • 2008
    • 17

polecam Niezidetyfikowane Obiekty Latające w skrócie NOL, kamikadze boski wiatr nie ma przebacz. wszyscy narzekają na warszawkę, ale bardziej się boje jeździć po Olsztynie, a jestem grzecznym, kulturalnym kierowcą gdzie buractwo za kółkiem mnie drażni niezależnie od regionu.
  • wojtasos
    Ambiente
    • 2007
    • 104

człowieka może szlag jasny trafić:/ najpierw cudowna nowina, że felga "jakoś się porysowała.. a potem mycie i kolejne atrakcje.. tylny zderzak w okolicach odblasku i czujnika cofania został porysowany.. ślady wskazują na coś zielonego. niestety dwa zaparkowane obok mnie samochody koloru zielonego nie wykazują żadnych oznak bycia narzędziami tego niecnego występku:/ a taka ładna czarna.. i już pokiereszowana:/ ledwo 3 miesiąc jej mija

a teraz do sedna. jak się pozbyć tych śladów? zaprawką? tylko, że tam są lekkie zadziory. jak się ich pozbyć w takim razie?
    wiem, że na forum jest kilka tematów o podobnych rysach. jednak w każdym z nich jest spore zamieszanie i w rezultacie nic nie wiadomo. a może najlepiej oddać do ASO? niech oni coś poradzą?

poniżej zdjęcia

Komentarz

• delanopl
      Elegance
      • 2009
      • 831

Podejrzewam że w aso zechcą cały element malować. Jeśli sam to raczej zostaje Ci zaprawka, jak to sie robi to już mnóstwo sposobów opisane jest tutaj. Ewentualnie podjedź sobie do lakiernika i wytłumacz że cały element do malowania Cie nie interesuje, oni mają swoje sposoby na poprawienie tego

Komentarz

• wojtasos
        Ambiente
        • 2007
        • 104

coś zdjęcia się nie załączyły..

jeśli chciałbym samemu naprawić, to prócz zaprawki potrzeba mi jeszcze czegoś.. czy jakiejś pasty? szmatki? papieru ściernego? w postach pojawia się mnóstwo pomysłów, ale konia z rzędem temu, który skleci z tego jakąś sensowną instrukcję.."instrukcję obsługi zarysowań".. każdemu by się takie coś przydało
        Załączone pliki

Komentarz

• pskosz
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 703

TO na górze powinno się spolerować, a to niżej albo zaprawka albo pędzelki
          pozdrowienia

Komentarz

• wojtasos
            Ambiente
            • 2007
            • 104

pskosz, a spolerować za pomocą czego? pytam, bo na forum znalazłbym ze 150 różnych kombinacji czegoś co nie do końca jest jasne pewnie jakiś specyfik potrzebny?

Komentarz

• wofek
              Drive
              • 2007
              • 59

Sprobuj jedno i drugie potraktowac pasta tempo (kupisz na prawie kazdej stacji i w prawie kazdym hipermarkecie - koszt ok. 10/12 zl). Pierwsze powinno sie udac a z drugim byc moze ale raczej nie...

Komentarz

• ruwado
                RS
                • 2009
                • 14885
                • Octavia IV (NX3)

Jak sam nie masz odwagi, to po co ASO od razu do takiego drobiazgu???

Szukaj firm od detailingu - dla nich to pestka. Nie malują całego elementu, tylko naprawiają miejscowo i skutecznie.
                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Marcinooo
                  Rider
                  • 2009
                  • 332

Zamieszczone przez wofek
                  Sprobuj jedno i drugie potraktowac pasta tempo (kupisz na prawie kazdej stacji i w prawie kazdym hipermarkecie - koszt ok. 10/12 zl). Pierwsze powinno sie udac a z drugim byc moze ale raczej nie...
                  No włśninie jak jest z tą pastą tempo? Niektórzy uwazają, ze warto używac drogie i markowe produkty. Tempo nie zrobi więcej szkody, niż juz jest?

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                    Rider
                    • 2010
                    • 474

Ludzie na tym forum raczej nie sa zwollenikami pasty TEMPO jak udało mi sie zauważyc, ja od 7 lat do drobnych rysek używałem ta paste i efekt (u mnie) był murowany, WAŻNE aby nieprzecholowac , to jest pasta lekkoscierna i mozna sobie narobic przykrości, wszytsko z umiarem, troszke na szmatke i mocniej dociskasz z 4-5 ruchów , patrzysz na efekt, itd.

Pozdrawiam.
                    [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• wojtasos
                      Ambiente
                      • 2007
                      • 104

dzięki wszystkim za odpowiedzi..
                      firma od detailingu.. rodzi się kolejne pytanie czy ktoś z szanownych korzystał z jakiejś? Może coś poleci w Warszawie?

ruwado, właśnie trochę się boję, że zepsuję w końcu na czarnym to wszystko widać:/

Komentarz

• bonzo01
                        Rider
                        • 2009
                        • 295
                        • Superb II combi (3T5)
                        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez wojtasos
                        firma od detailingu.. rodzi się kolejne pytanie czy ktoś z szanownych korzystał z jakiejś? Może coś poleci w Warszawie?
                        Koledzy z forum prowadzą taką działalność:

odezwij się do nich na pewno pomogą
                        MOJA WYMARZONA KOCHANKA
                        tymczasowy dupowóz
                        następnie kochanka
                        zaczęlo się od

Komentarz

• wojtasos
                          Ambiente
                          • 2007
                          • 104

bonzo01, dzięki

Komentarz

• Biszczu
                            RS
                            • 2011
                            • 5567

no mam podobny problem... wczoraj po myciu odkryłem na zderzaku dwie dosyć grube rysy w okolicach nadkola :evil: pasta polerska nie pomogła - kredek w moim kolorze lakieru nie ma, zaprawką będzie widać i co w taki razie robić? Malowanie całego zderzaka odpada
                            "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• krzysiek13
                              L&K
                              • 2010
                              • 1155

Biszczu, ja to robię tak, że maluję patyczkiem higienicznym delikatnie w tym miejscu i od razu wycieram naokoło drugim, czystym. Lakier jest tylko w rysie, naokoło nic nie zachlapane jak to bywa z pędzelkami tylko musisz mieć całą paczkę pod ręką, żeby dookoła szybko i dokładnie wycierać
                              Octavia

Komentarz

• dwaoka
                                Elegance
                                • 2010
                                • 927

k085, dobry tip, ja odbieram zestaw do podmalowek z aso w sobote, ostatnio cos duzo uderzen od obcych drzwi mi sie pojawilo :evil: i obok tylniej wycieraczki spora rysa, skad? nie mam pojecia..........

[ Dodano: Czw 17 Lut, 11 15:16 ]
                                a moze lepiej poczekac do wiosny i podjechac do lakierni, spytac ile by to wszystko razem wyszlo... moze szkoda sie bawic i cos schrzanic?...
                                bkc+dsg

Komentarz

Pracuję...