Octavia I - brak trzeciego stopu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JanuszSz
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 2835
    • Superb II combi (3T5)

Zajrzyj tu http://www.hdtv.com.pl/
    Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
  • rafaltd
    Classic
    • 2006
    • 7

Witam

Posiadam problem w Skodzie Octavia I. Nie świeci się trzecie światło stop. Żarówki są sprawne. Przy podłączonej lampie trzeciego stopu jest brak napięcia na żarówkach. Po odpięciu lampy od instalacji, na kostce występuję napięcie ale o 1V mniejsze niż na pozostałych punktach instalacji. Przypuszczam, że powodem jest słaba masa właśnie taj trzeciej lampy stop, ponieważ różnica napięć na masie pomiędzy wtyczką a karoserią też wynosi 1V. Nie wiem tylko gdzie jest podłączona ta masa od trzeciego stopu. Nie rozbierałem do tej pory poszycia klapy bagażnika bo nie wiem czy tam szukać przyczyny.

Pozdr.

Komentarz

• se@l
      Ambiente
      • 2009
      • 169

podstawowe miejsce to przetarcie kabli na przegubie przy otwieraniu zamykaniu drzwi. Występuje w około 10 latkach
      pozdrawiam Krzysztof

Komentarz

• rafaltd
        Classic
        • 2006
        • 7

No moja jest z 2004 r., to jeszcze do 10 lat trochę brakuje. Przyczyną może być fakt, że nieco ponad rok temu była wymieniana tylna klapa z powodu stłuczki.
        Interesuje mnie skąd jest pobierana masa do trzeciego światła stop i jaki kolor przewodów jest od tej lampy.

Pozdr.

Komentarz

• se@l
          Ambiente
          • 2009
          • 169

to ci nie wiele da, jak była wymieniana to z 10 do 6 można skrócić żywotność - na 99% masz przetarcie, zdejmij gumkę i będziesz widział.
          masa pewno gdzieś lokalnie w pobliżu pobierana, więcej nie wiem,
          kolory kabli na schematach szukaj, ale moim zdaniem opcja nr 1 rozwiąże Twój problem.
          pozdrawiam Krzysztof

Komentarz

• pablo_doctor
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 791

najblizszy punkt masy masz w lewym nadkolu /tym za kierowca/ znajduja sie tam rowniez wszystkie zlacza wtym te ktore dostarczaja napiecia /og. szyby, stop, os. tab.rej./ do klapy.

P.S. masa = brazowy kabel
            pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

Pracuję...