SKODA OCTAVIA II, 1.6, BARDZO GLOSNO CHODZI NA ZIMNO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Arczi123
    Classic
    • 2011
    • 2

ja wczoraj "obułem" mojego szkodnika w Dunlopy witersporty 3d 195/65 r15 - zobaczymy jak będą sobie radzić na śniegu... jak narazie zaniepokoiła mnie jedynie opinia mojego oponiarza któremu nie przypadły do gustu przy wyważaniu... ale że dla mnie nie istotne jak się wyważają tylko jak jeżdżą to ocenię je dopiero jak popada śnieg
  • bierni2010
    Classic
    • 2010
    • 25

Cos jakby pompa bardzo glosno chodzi po pierwszym odpaleniu na zimno, po drugim odpaleniu wszystko OK. Dzwiek dochodzi z pod maski, jakby jakas pompa pracowala na sucho. Problem powraca po kilku godzinach postoju gdy auto jest zimne. Wiatraki sa okej, nie pracuja.
    Przez pierszwe kilka minut nie dzialaja tez przednie wycieraczki i spryskiwacze.

Prosze o pomoc

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8033
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

bierni2010, a dałbyś radę nagrać ten dźwięk? Bo ciężko wywnioskować o jaki Ci dźwięk chodzi :wink:

[ Dodano: Pią 16 Kwi, 10 10:21 ]
      bierni2010, może to być praca pompy ABS, przysłuchałeś się pod maską? Jak długo ten hałas utrzymuje się po odpaleniu?
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• bierni2010
        Classic
        • 2010
        • 25

witam, nagram i przesle pozniej, teraz jestem w pracy, jest to bardzo glosny dzwiek, cos jakby odkurzacz albo tarcia jakis metalowych elementow, halas utrzymuje sie caly czas, po minucie wylaczylem silnik zeby nic nie zatrzec, po drugim odpaleniu wszystko chodzi ok

[ Dodano: Pią 16 Kwi, 10 10:28 ]
        2 tygodnie temu zmienialem, wszystkie filtry, olej w skrzyni biegow i olej silnika, mialem rowniez blizej nie zeidentyfikowany problem diagnostyczny, ''system too lean bank1'' zbyt uboga mieszanka paliwa, z tym problemem jezdze juz od pol roku, zagladalem do serwisu i mojego dobrego mechanika, na razie nie udalo sie stwierdzic co jest przyczyna, objawy zapala sie kotrolka zolty silniczek- diagnostyka na desce, mechanik mowi ze jedna z sond lambd albo przeplywomierz, od 2 tygodni lampka sie nie zapala, nie wiem czy ta now usterka z glosna praca na zimno jest z tym problemem powiazana

[ Dodano: Pią 16 Kwi, 10 16:34 ]
        Adam dzieki za zainteresowanie, znalazlem problem. Jeden z przewodow pod oslona silnika wypial sie z zacisku i dmuchalo na lewo i prawo. Pzdr

[ Dodano: Pią 16 Kwi, 10 16:46 ]

:lol:

Komentarz

Pracuję...