[O1] drgania w TDI na 3. przy 60kmh i 100kmh przy przyspiesz

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michonas
    Ambiente
    • 2008
    • 100
    • Ford
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez loyd
    Jak zmieniałem opony wczoraj to mi kapciarz powiedział, że TS 830 to jest średnia półka.

Wg. niego najlepsze to GoodYear lub Michelin.
    jedź do mojego, dowiesz się, że GY to gówno totalne a "Michelin panie to już nie to co kiedyś" :lol:
    O1 ASV+ by MR Motors - sprzedana
    O2 BXE jeszcze seria
    Perfectservice by DGW
  • wofek
    Drive
    • 2007
    • 59

Zauwazylem problem u siebie.

Efekt 1:
    Najpierw pojawily sie dragania w zakresie 80-110 kmh po wymianie opon. Wrocilem do gumiarza. Poprawili - 30 / 10 gram na lewa strone i 20 / 10 gram na prawa. W pierwszej chwili poprawilo sie. Dzisiaj (po 2 dniach od poprawki u gumairza) jadac na trase zauwazylem, iz czuc wibracje na kierownicy i ogolnie w calym aucie w trakcie jazdy (delikatnego przyspieszania) na 3. w okolicy 1800-2200RPM (ok. 50 kmh) - jak odpuszczam gaz to drgania znikaja. Dodatkowo drgania czuc przy przyspieszaniu powyzej 100 kmh (tak do 140 kmh) - natomiast jak jade ze stala predkoscia np. 120 to nie czuc - czuc tylko jak przyspieszam (przyspieszam na maxa to nie czuc az tak bardzo) - dragania te sa praktycznie tylko na kierownicy i bardziej jakby z lewej strony.

Efekt 2:
    Wczesniej tez pojawily sie wibracje (nawet je bylo slychac) na drazku zmiany biegow (tylko na drazku) przy mocnym przyspieszaniu na 3. w okolicy 1700-2200RPM - slyszalem ze to normalka w TDI - kiedys jechalem TDI po chipie i tez ten efekt wystepowal (moze nie tak mocny ale byl).

Dodam jeszcze, ze przed wymiana opon efekt 1 nie wystepowal (badz go nie dostrzegalem - wiadomo po wymianie opon czlowiek zwraca uwage na detale, szczegolnie na bicie).

Ostatnio wymienialem lozyska oraz sworznie, tuleje oraz laczniki stabilizatora - ale to chyba nie laczy sie jedno z drugim.

Co to moze byc? Poduszki pod skrzynia/silnikiem? Jesli tak to ktore (jakis link)? A moze to przeguby?

Komentarz

Pracuję...