Zamieszczone przez mirek_p11
Dziwne pstrykanie z okolic układu kierowniczego.
Zwiń
X
-
Dziwne pstrykanie z okolic układu kierowniczego.
Witam,
Posiadam Skode Octavie 1.9 TDi 110 (SLX).
Wczoraj jak odpalałem auto coś tak jakby nie mógł zaskoczyć i zapalił ale przedtem wyzerowały się dane w komputerze MFA i w drugim wyświetlaczy stan kilometrów ten poniżej, dzisiaj jak jeździłem to zauważyłem takie dziwne pstrykanie nieregularne dochodzące z okolic układu kierowniczego po stronie manetki ze sterowaniem światłami pozycyjnymi a przełącznikiem świateł. Co to jest takie pstrykanie ?? Dzieje się to różnie w czasie jazdy i po zgaszeniu auta też się chwile tak dzieję?
Proszę o pomoc
Pozdrawiam. R
-
-
Otwórz maskę przekręć zapłon. Usłyszysz takie cykanie z zaworka ulokowanego koło podszybia po stronie akumulatora ( kostka do której dochodzą 4 wężyki ). Ten typ tak ma a jak pstryka tzn. że działa. Nie ma się czym przejmować jeżeli to to :wink:. Wiecej informacji w szukacje dlaczego cyka. Spotkałem się z sytuacją, że ludzie owijali ten zawór co zmniejszało poziom hałasu ...Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Aby sprawdzić czy to przerywacz wyciągnij włącznik świateł awaryjnych odpadl auto i bedziesz słyszał czy to on. Jak bedzie cykanie z okolic matetki to wypnił włącznik awaryjnych i zobaczysz czy przestanie. Może jakiś przekaźnik... ??
PS: Prace zaworka słychać w środku auta mimo że jest w komorz silnika, ale on pracuje cyklicznie 3 cyknięcia na sekundę.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz