Dziwne pstrykanie z okolic układu kierowniczego.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bodzius
    Classic
    • 2011
    • 12

Zamieszczone przez mirek_p11
    Zamieszczone przez szkoda
    no to chyba tutaj właśnie robisz błąd
    dokładnie, zalecne paliwko Pb 95 zobacz na klapce wlewu paliwa co jest napisane
    Na klapce jest napisane MIN 95 a nie 95.
  • radek20_82
    Classic
    • 2010
    • 7

Witam,

Posiadam Skode Octavie 1.9 TDi 110 (SLX).
    Wczoraj jak odpalałem auto coś tak jakby nie mógł zaskoczyć i zapalił ale przedtem wyzerowały się dane w komputerze MFA i w drugim wyświetlaczy stan kilometrów ten poniżej, dzisiaj jak jeździłem to zauważyłem takie dziwne pstrykanie nieregularne dochodzące z okolic układu kierowniczego po stronie manetki ze sterowaniem światłami pozycyjnymi a przełącznikiem świateł. Co to jest takie pstrykanie ?? Dzieje się to różnie w czasie jazdy i po zgaszeniu auta też się chwile tak dzieję?

Proszę o pomoc
    Pozdrawiam. R

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Otwórz maskę przekręć zapłon. Usłyszysz takie cykanie z zaworka ulokowanego koło podszybia po stronie akumulatora ( kostka do której dochodzą 4 wężyki ). Ten typ tak ma a jak pstryka tzn. że działa. Nie ma się czym przejmować jeżeli to to :wink:. Wiecej informacji w szukacje dlaczego cyka. Spotkałem się z sytuacją, że ludzie owijali ten zawór co zmniejszało poziom hałasu ...
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• radek20_82
        Classic
        • 2010
        • 7

Witam,

ale to w środku czytałem ze to jakiś przełącznik kierunkowskazów, ale nie wiem czy to to ??

Komentarz

• phrix
          L&K
          • 2007
          • 1000
          • Audi
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Aby sprawdzić czy to przerywacz wyciągnij włącznik świateł awaryjnych odpadl auto i bedziesz słyszał czy to on. Jak bedzie cykanie z okolic matetki to wypnił włącznik awaryjnych i zobaczysz czy przestanie. Może jakiś przekaźnik... ??

PS: Prace zaworka słychać w środku auta mimo że jest w komorz silnika, ale on pracuje cyklicznie 3 cyknięcia na sekundę.
          Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

Pracuję...