witam.ostatnio moja skodziana bardzo hałasuje mi z tyłu,prawdopodobnie łożysko koła bo gdy jadę coraz szybciej tym bardziej hałasuje,i pojawia się pytanie jakie łożyka kupić i gdzie fachowo wymienić w warszawie lub okolicach ?
prawdopodobnie prawe bo przy ostrym zakręcie w prawo kiedy cieżąr samochodu przenosi się na lewą stronę i odciąża prawą hałas ustaje a przy zakęcie w lewo wyje jeszcze głosniej
lepiej kupić samo łożysko czy razem z piastą.i czy samemu da radę wymienić czy lepiej nie ryzykowac ?
Jestem właśnie po wymianie trzech więc mogę ci powiedzieć. Czy masz piastę do wymiany to może się okazać po ściągnięciu łożyska. Moim zdaniem lepiej mieć przy sobie piastę w zapasie ale z możliwością oddania do sklepu. Uważaj na zamienniki piast (niestety koszt oryginału to około 400zł)!!! Kup tylko sprawdzone ponieważ te gorszej jakości mogą kryć w sobie niespodzianki typu krzywy pierścień od ABS lub też mogą być krzywe co spowoduje bicie tarczy sam tego doświadczyłem więc czeka mnie powtórka wymiany.
Co do wymiany nie wiem czy masz prasę i jaki jest stan twojej wiedzy mechanicznej niby nie trudne ale pewnie można wiele rzeczy spartolić.
Pozdrawiam
Perfect Service by DobryGrześWawa
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Uniden PC68XL+SIRIO AS-100
Komentarz