[O1] centralny zamek i modul komfortu.scyzoryk nie działa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aro333
    Ambiente
    • 2011
    • 167
    • Octavia III (5E3)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Każda porządna firma leasingowa do dokumentów pojazdu dodaje tzw. zezwolenie na korzystanie z pojazdu za jej wiedzą i zgodą na obszarze np. Europy lub świata (zależy jaki pojazd).
  • matkoniak
    Classic
    • 2010
    • 3

Jakiś czas temu kupiłem octavie 2001 rok. Mam do niej 2 kluczyki scyzoryki z 2 przyciskami.Po wejsciu vagiem w moduł komfortu nie ma wogóle opcji programowania kluczyków.
    Centralny zamek chodzi ale po przekreceniu kluczyka w zamku.
    Czy mozliwe jest to, że ktoś sobie dorobił oryginalne scyzoryki?
    Czy jeśli tak było to możliwe jest dokupienie modułu komfortu który obsługuje piloty i wystarczy wtedy tylko zestroić? albo nie będą mi pasowały wtyczki lub coś innego?
    Czy ktoś miał juz taki problem?

Komentarz

• kropeck
      RS
      • 2009
      • 2319
      • Octavia II (1Z3)
      • BLF 1.6 FSI 115 KM

Chętnie się dowiem w jaki sposób próbujesz zakodować te kluczyki. Ty je dorabiałeś i chcesz zakodować, czy "same się rozkodowały"?? Działały wcześniej?? Może po prostu chodzi o to, że dokupiłeś klucze działające na innej częstotliwości.

Możliwe że są dorobione dodatkowe klucze, ale to byłoby widać w VCDS'ie.

O ile dobrze wiem, nie trzeba zmieniać modułu komfortu, żeby zakodować nowe klucze.

Mając na myśli KODOWANIE KLUCZY nie mówię o kodowaniu immobiliser'a.
      Pozdrawiam,
      Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• matkoniak
        Classic
        • 2010
        • 3

Kupiłem auto z kluczami scyzorykami które od poczatku nie dzialały, jestem 3 właścicielem a poprzedniemu tez nie działały.Wogole w vcdsie w trybie adaptacji nie ma opcji kodowania kluczyków tzn nie ma możliwości zeby sterowac radiowo centralnym,Wyglada to tak jakby ktoś włożył jakis inny moduł komfortu bez tej opcji lub kupił inne kluczyki.Ja nic nie przerabiałem.Czy teraz jasniej napisałem?

Komentarz

Pracuję...