x-box nie ma blue ray i dla mnie to już minimum 400zl straty na jakiś odtwarzacz. Zapalonym graczem nie jestem ale myślę ze na ps3 jest więcej gadżetów
[O1] wibracje silnika przy wyższych obrotach
Zwiń
X
-
[O1] wibracje silnika przy wyższych obrotach
Witam
Mam problem jak w temacie z silnikiem 1.6 AEE...
Na biegu jałowym silnik pracuje idealnie, podczas wkręcania na obroty zaczął ostatnio głośniej pracować (ale to nie klekot), również na postoju (podczas jazdy tak nie słychać). Do tego dochodzą wibracje samochodu.
Silnik nie bierze żadnych płynów, zalany syntetykiem, wymieniony ostatnio rozrząd, nie stracił mocy, spalanie w normie.
Przebieg 130 tysięcy (???)
Czy to mogą być poduszki silnika?
Pozdrawiam, preevy
-
-
no nic, jutro jadę do mechaniora
na szczęście mam fakturę na wymianę kpl. rozrządu
dzięki za porady i raz jeszcze pozdrawiam
[ Dodano: Sro 21 Kwi, 10 10:55 ]
mechanior stwierdził, że to wibracje od rurki dolotowej i kolektora,
no i rzeczywiście jak przytrzymał mocniej ręką dolot powietrza to dźwięk się uspokoił trochę
przy okazji objawił się pęknięty wężyk podciśnienia od serwa i muszę gdzieś używkę znaleźć, bo oryginał pod 160 złociszy podchodzi
pozdrawiam
Komentarz
-
-
u mnie było to samo - równo przy 2 tyś do ok 2300obr- silnik wył ale tylko pod obciążeniem- okazało sie że to blacha - osłona na kolektorze wydechowym gdzie zaciąga cieple powietrze do dolotu- otwory na sruby wygniły i była luźna wpadała w rezonans przy tej częstotliwościna luzie przy otwartej masce również było słychać jak rzęzi cos w okolicach rozrządu - i ten dzwięk był od obrotów jałowych coraz głośniejszy im wieksze obroty - stawiałem na rolke napinacza paska wieloklinowego ale po wymianie rozrządu ten dzwięk ustał więc prawdopodobnie był to napinacz paska rozrządu lub pompa wody (która miała minimalny luz już więc raczej to ona) teraz jest juz cisza....a zeby dolot hałasował?
a masz tą podporę dolotu przykręconą do łapy silnika?, moze tam sie cos poluzniło
Komentarz
-
Komentarz