Bardzo fajna octavka! Gratuluję modów
[O2] O2 FL Ambiente
Zwiń
X
-
[O2] O2 FL Ambiente
Witam,
koledzy przeczesalem forum i nic nie wiem. Zamontowałem do swojej o2 fl wersja ambiente, kierownice multifunkcyjna wraz z nowym kabelkiem i nowym modulem kierownicy z oznaczeniem ch. W ASO nie potrafia aktywowac kierownicy aby dzialala, twierdza ze potrzebny jest maxi dot. Co o tym myslicie czy rzeczywiscie porzebny jest maxi dot aby dzialala kierownica multufunkcjonalna?? Teraz mam dota ale tak zwanego half.
pozdrawiam
-
-
ksawerymal,
a to dziwne, bo ja akurat u siebie założyłem CH i wszytko elegancko działa:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150 :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
podeślij może auto scan to może coś poradzimy.
jeden hint:
Jak kupiłem świeży moduł CH to był on oryginalnie zakodowany jako 00001024 i jeżeli zmieniłeś tak jak Ci poradziłem na trzeciej od końca na 5 czyli 1524 to będzie źle, bo ta 1 oznacza o ile pamietam skrzynię DSG z łopatkami przy kierownicy, co chyba się nie zgadza z rzeczywistościa. Zatem, jeżeli masz MFA (mini komputerek - spalanie itp..) i multi kierownicę, to powinieneś kodowanie zmienić na 0000504, gdzie 5 oznacza kierownicą bez PTT i bez łopatek, 0 - brak manetki od tempomatu, 4 MFA uruchamiany manetką wycieraczek.
Jeżeli moduł przyjmie takie kodowanie, a jestem przekonany że przyjmie to pozostaje kwestia kabelka od airbagu. No ale musisz nam powiedzieć dokładnie co robiłeś a nie enigmatyczne "zakodowałem", wtedy będziemy mogli pomóc. Robiłem to dzisiaj i jestem z tematem na świeżo, więc pytaj,Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
Komentarz