marmot, mysle ze spokojnie możesz instalować oficjalnym warsztacie Landi i bedzie cie to kosztowało 1000PLN mniej niż w ASO - gwarancja powinna pozostać
blokada silnika
Zwiń
X
-
blokada silnika
Jadąc dzisiaj samochodem autko, przy redukcji (silnik 1,9 TDI 110 km) i przy wejściu na wyższe obroty nagle samoczynnie weszło na ponad 5 tysięcy obrotów pomimo, że sciągnąłem nogę z gazu i po chwili zgasło. Mechanik mi powiedział, że może być jakaś blokada silnika. O niczym takim wcześniej nawet nie słyszałem, wiem tylko, że oznacza to wyrzucenie silnika na śmietnik. Może ktoś mi coś podpowie, będę wdzięczny. Przyznaję, że gwałtownie wskoczyłem na wyższe obroty ale to co się stało później to masakra. Kiedyś miałem podobny problem w nexii i okazało się, że to alternator.
-
-
Zamieszczone przez jasiek13Mechanik mi powiedział, że może być jakaś blokada silnika.
rozsypała się sprężarka i puściła olej do silnika
Zamieszczone przez jasiek13wiem tylko, że oznacza to wyrzucenie silnika na śmietniksaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Słuchajcie, już wszystko jasne. Cały silnik do wymiany, nie ma nawet co zbierać czy też remontować. Totalna padaka. Aż nie mogę w to uwierzyć. Pasek rozrządu jest w całości, tłoki powykrzywanie, blok uszkodzony ale panewki całe także smarowanie było. Mechanik nie jest mi w stanie powiedzieć nawet jak do tego doszło i co jest przyczyną. Szukam nowego silnika, także jakby ktoś z Was szanowni koledzy słyszał gdzie można kupić w miarę dobry silnik za rozsądne pieniądze to byłbym bardzo wdzięczny. Na allegro są do 2,5 tys ale nie ma pewności co się trafi. Proszę o jakąkolwiek pomoc w tej sprawie. Dziękuję.
Komentarz
-
Komentarz