A czy kotoś może wie gdzie można znaleźć jakie wyposażenie posiadała wersja Ambiente i Elegance w Octavii II przed FL?
Problem z alarmem
Zwiń
X
-
U mnie też ostatnio było kilka przypadków, że alarm sam się włączał. :| Nawet raz postanowiłem sprawdzić czy są jeszcze jakieś dodatkowe czujki (z zewnątrz nic nie widać). Zamknąłem się wewn. auta włączyłem alarm i kiedy zacząłem machać, alarm zaczął wyć.
Albo czujki ruchu są dobrze schowane ( w co wątpię) albo mam dodatkowo czujnik wstrząsowy który jest cholernie bardzo czuły. Po kilku próbach zauważyłem że potrafi się włączyć np. jak się bujnie autem (choć nie zawsze) lub jak szarpnę za klamkę (stare przyzwyczajenie kiedy alarm sygnalizuje zamknięcie auta bez piknięcia). Tak więc ja bym obstawiał czujnik wstrząsu, zwłaszcza że z czasem okazuje się że trzeba jeszcze raz ustawić czułość.Fojutowo 2011
Komentarz
-
-
witam,
jeżeli chodzi o syrenę to ja mam ten sam problem tzn. Nie ma żadnego sygnału dzwiękowego. Diagnoza - spalona syrena do wymiany. Nr syreny 1KO 951 605B. I tu zaczyna być ciekawie:P Koszt nowej syreny w ASO 700zł natomiast jedyny zamiennik jaki udało mi się znalezć to koszt 450zł. Naprawa podobno nie wchodzi w grę ponieważ jest to syrena cyfrowa a nie analogowa. Tak więc pozostaje albo przyzwyczaic się do tego albo poszukac na szrocie. Aha jest jeszcze jeden efekt uboczny spalonej syreny ( przynajmniej u mnie) przestało działać zabezpieczenie przed przyczasnięciem we wszystkich szybach.
pozdrawiam
kiszczu
Komentarz
-
-
Witam!
Nie chcę zakładać nowego posta więc pisze tutaj - a mianowicie mam problem z alarmem....nie dawno założyłem sobie alarm wszystko super itd. na drugi dzień wchodzę do auta i lipa akumulator rozładowany do zera. Podjechałem do alarmowca poprawił mi że nie wyładowuje alarmu, ale za to nie działają elektr. szyby i radio.... :twisted:!co to może być?!
Komentarz
-
Komentarz