Problem z alarmem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daniolord
    Classic
    • 2010
    • 24

Problem z alarmem

A czy kotoś może wie gdzie można znaleźć jakie wyposażenie posiadała wersja Ambiente i Elegance w Octavii II przed FL?
    lepiej źle jechać niż dobrze iść ;]
  • karfin
    Drive
    • 2009
    • 79

Problem z alarmem

Mam taki problem. Raz na jakiś czas załącza mi się alarm powyje chwilę i się wyłącza. Nie mam w środku czujników ruchu więc to odpada. Co może być tego problemem??

Komentarz

• adrianst5
      Drive
      • 2009
      • 68

A jakiej firmy masz alarm orginał czy jakiś dorabiany ?? podłączałeśjakieś nowe radio czy coś pod prąd pod kierownicą ??
      Pamiętaj-Serwis to ostatecznosć...

Komentarz

• lysy_00
        Drive
        • 2010
        • 45

Skoro nie masz żadnych czujników typu wstrząsowy lub ultradźwiekowy to może masz problem z masą. Światło wewnętrzne wyzwalane jest masą w drzwiach. Jeżeli alarm masz wpięty w ten obwód a są lekkie problemy z masą to podejrzewam że dlatego masz fałszywe alarmy.

Komentarz

• karfin
          Drive
          • 2009
          • 79

Witam. Jaki alarm tego nie wiem muszę tam zajrzeć ale niczego nie podłączałem co do czujników to chyba mam wstrząsowy bo jak zakładałem kołpaki na zamkniętym i je dobijałem to się włączył ale już nigdy więcej mi się to nie udało żadne trzęsienie autem go nie włącza ;/

Komentarz

• studi79
            Classic
            • 2010
            • 34

U mnie alarm uruchamia się jak zostawię w aucie komórkę i ta dzwoni bądź nawet łapie sygnał.
            PS. Tak przy okazji się podepnę. Alarm się uruchamia ale tylko migają kierunkowskazy a syrena nie wyje. Jaka przyczyna? Auto mam od m-ca i z takie już kupiłem.

Komentarz

• lysy_00
              Drive
              • 2010
              • 45

Co do syreny to spradz czy masz taki malutki kluczyk. syrena moze byc poprostu "zamkniata" i nie bedzie wyc. inny sposob to sprawdzic napiecie czy dochodzi do syreny w stanie alarmu +12V.

Komentarz

• Jelon
                Ambiente
                • 2009
                • 115

U mnie też ostatnio było kilka przypadków, że alarm sam się włączał. :| Nawet raz postanowiłem sprawdzić czy są jeszcze jakieś dodatkowe czujki (z zewnątrz nic nie widać). Zamknąłem się wewn. auta włączyłem alarm i kiedy zacząłem machać, alarm zaczął wyć.
                Albo czujki ruchu są dobrze schowane ( w co wątpię) albo mam dodatkowo czujnik wstrząsowy który jest cholernie bardzo czuły. Po kilku próbach zauważyłem że potrafi się włączyć np. jak się bujnie autem (choć nie zawsze) lub jak szarpnę za klamkę (stare przyzwyczajenie kiedy alarm sygnalizuje zamknięcie auta bez piknięcia). Tak więc ja bym obstawiał czujnik wstrząsu, zwłaszcza że z czasem okazuje się że trzeba jeszcze raz ustawić czułość.
                Fojutowo 2011

Komentarz

• karfin
                  Drive
                  • 2009
                  • 79

To w takim razie mam pytanie gdzie tą czułość się ustawia muszę odnaleźć pod maską bazę i tam szukać ??

Komentarz

• lysy_00
                    Drive
                    • 2010
                    • 45

Kolego przeważnie czujnik wstrząsu montuje się w kabinie w miejscu najmniej widocznym. Jest to urządzenienie mniej wiecej prostokątne z wystającym lekko potencjometrem. On własnie słuzy do regulacji czujnika wstrząsowego.

Komentarz

• kiszczu
                      Drive
                      • 2008
                      • 73

witam,
                      jeżeli chodzi o syrenę to ja mam ten sam problem tzn. Nie ma żadnego sygnału dzwiękowego. Diagnoza - spalona syrena do wymiany. Nr syreny 1KO 951 605B. I tu zaczyna być ciekawie:P Koszt nowej syreny w ASO 700zł natomiast jedyny zamiennik jaki udało mi się znalezć to koszt 450zł. Naprawa podobno nie wchodzi w grę ponieważ jest to syrena cyfrowa a nie analogowa. Tak więc pozostaje albo przyzwyczaic się do tego albo poszukac na szrocie. Aha jest jeszcze jeden efekt uboczny spalonej syreny ( przynajmniej u mnie) przestało działać zabezpieczenie przed przyczasnięciem we wszystkich szybach.
                      pozdrawiam
                      kiszczu

Komentarz

• daniel01
                        Classic
                        • 2010
                        • 2

Witam!
                        Nie chcę zakładać nowego posta więc pisze tutaj - a mianowicie mam problem z alarmem....nie dawno założyłem sobie alarm wszystko super itd. na drugi dzień wchodzę do auta i lipa akumulator rozładowany do zera. Podjechałem do alarmowca poprawił mi że nie wyładowuje alarmu, ale za to nie działają elektr. szyby i radio.... :twisted:!co to może być?!

Komentarz

Pracuję...