Lampa przednia w angielskiej Octavi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • w.goluch
    Classic
    • 2010
    • 11

Ja z powyższych wybrałbym 1.4 + DSG.
    Ale wcześniej pokombinował bym co zrobić, żeby mieć środki na 1.8 + DSG. :diabelski_usmiech
    WG
  • Wiedzmin1101
    Drive
    • 2009
    • 41

Witam
    Zbiła mi sie przednia prawa lampa w Octavi 2000r. Mieszkam w Irlandii , pojeździlem po szrotach ale nie maja takiej lampy. Do serwisu wole nie jechać. Odlądałem tą lampe i zauważylem że jest ona rozbieralna (mam tez Clio 2001 i tam lampa jest w całości z migaczem nawet). Zastanawia mnie teraz jedna rzecz bo wiadomo ze lampy w Polsce i Irlandii są inne ale czym one sie różnią odblaskiem w srodku czy szkłem? Bo jeśli tylko odblaskiem to takie szklo można kupić na Allegro nawet za 30zł. np cos takiego :

Dzięki z góry

Komentarz

• Nedar
      Ambiente
      • 2009
      • 209
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Wszystko zależy czy masz lampę ze szkłem gładkim czy ryflowanym. W pierwszym przypadku nie ma znaczenia czy lampa polska czy angielska. Za rozkład światła na jezdni odpowiada odbłyśnik. Gorzej jest w drugim przypadku - tutaj odbłyśnik skupia światło na szkle reflektora. Za rozkład światła odpowiada właśnie szkło. W tym przypadku niestety nie ma możliwości poprawnego działania lampy po zamontowaniu szkła "kontynentalnego".
      pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...