1.6 bezyna prawidłowe ustawienie zapłonu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzen75
    Classic
    • 2010
    • 19

Hmm, zawsze wydawało mi się, że jak Euro w Polsce jest tanie to "Tłumy obcokrajowców" mniej PLN mogą kupić za swoje EUR.
  • chrypo
    Drive
    • 2009
    • 42

1.6 bezyna 75km octavka jak sprawdzic czy jest ustawiony prawidłowo zapłon i jak sie do tego zabrac mam troche pojecia prosze o wskazówki ,przyczyna jest u mnie taka ze jak sie dynamicznie rozpedzam lub silnik jest przeciazony pod górke to nie ma płynnego dzwieku silnika tylko taki lekko metaliczny (cos typu jak dzwoneienie w ukladzie wydech) wnerwia mnie to strasznie , np po długiej trasie jak jest wszystko dogrzane i dosmarowane jest super co zrobic zeby było tak odrazu (silnik nie przerywa)

Komentarz

• deviltomek
      Ambiente
      • 2010
      • 246

ja bym bardziej stawiał na szklanki zaworów niż na zapłon. Kątem zapłonu steruje sterownik. Jesli po rozgrzaniu wszystko mija to może olej kiepski?

Komentarz

• luks
        Ambiente
        • 2009
        • 240

a dzieje się to w całym zakresie obrotów? ja jeszcze bym stawiał na czujnik spalania stukowego..
        skoda
        fuckyeah!

Komentarz

• chrypo
          Drive
          • 2009
          • 42

tak w czalym zakresie obrotow jest taka przyczyna a gdzie ten czyjnik dokladnie sie znajduje?

Komentarz

• luks
            Ambiente
            • 2009
            • 240

no to nei wiem - u mnie dzwoni w wąskim zakresie obrotów (ok 3tys) i jest to raczej czujnik bo jak wlałem bezołowiową 98 to ustało.
            skoda
            fuckyeah!

Komentarz

Pracuję...