wracając do tematu to polecam jazdę próbną vw jetta.z silnikiem 1.4 tsi
[O1] Czujnik temperatury
Zwiń
X
-
[O1] Czujnik temperatury
Witam was,
Znowu pojawił mi się problem z czujnikiem temperatury. Moja nieszczęsna przygoda zaczęła się w dniu kiedy postanowiłem wyczyścić przepustnice. Po demontażu zrobiło się jakieś podciśnienie i spod czujnika temperatury zaczęło kapać płynem chłodniczym, niewiele ale musiałem co tydzień robić dolewkę ok 200ml. Potem najwyraźniej już szlag trafił czujnik bo nigdy nie chciał dojść do temperatury 90st. zawsze zatrzymywał się około w połowie drogi. Jakiś czas temu wymieniłem go na jakiś czujnik z allegro za 40zł. Pochodził dobrze do czasu. Teraz nawet po odpaleniu na zimnym silniku pokazuje od razu pion na szafie. Z początku myślałem, że to zasyfiałe końcówki. Wyjąłem go, wyczyściłem styki czujnika oraz przewodu, którego się do niego podłącza i nadal to samo. Do tego doszedł kolejny problem, że spod czujnika zaczęło uciekać na tyle płynu, że po przejechaniu 20km musiałem dolać 0,5l płynu. Teraz moje pytanie. Orientujecie się czy mogę gdzieś przez internet zamówić oryginalny czujnik i ew. jaka będzie jego przybliżona cena? Kolejne pytanie co do tej nieszczelności. Czujnik jest poprostu na wcisk plus zaślepiany takim półksiężycem, to właśnie spod niego ucieka. Wiecie może jak pozbyć sie tej nieszczelności?
Za wszystkie sugestie serdecznie dziekuje
-
-
Ja co prawda do TDI, kilka dni temu wymieniłem czujnik. A razem z nim uszczelkę i tą właśnie zawleczkę (półksiężyc). Ale tym razem nie kupowałem tego najtańszego czujnika, tylko bodajże Handpreiss czy jakoś tam. Bo szczerze mówiąc te po 20 zł wytrzymywały góra kwartał, i z jednego też miałem malutkie wycieki. Ten który kupiłem teraz nawet na pierwszy rzut oka wyglądał solidniej od tych najtańszych.W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Babka utonęła do góry kudłatką.
Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!
Komentarz
-
Komentarz