Stuki przy hamowaniu na wstecznym w OIIFL KOMBI 1.4tsi
Zwiń
X
-
Stuki przy hamowaniu na wstecznym w OIIFL KOMBI 1.4tsi
Autko nowe(4,5tys km)bezwypadkowe.Moze ktos sie juz spotkal z takim "czyms",ze na wstecznym biegu podczas hamowania wystepuje pojedyncze stukniecie i to nie za kazdym razem.Moze ma ktos pomysl co to moze byc takiego,moze mieliscie juz podobna sytuacje?
[ Dodano: Wto 04 Maj, 10 19:20 ]
Stuki dzisiaj sie powtorzyly.Dochodza tak jakby z przedniego zawieszenia.Moze ktos ma jakies pomysly?
[ Dodano: Sro 26 Maj, 10 08:04 ]
Po wizycie w serwisie uslyszalem,ze stuki te moga byc spowodowane malym luzem na zaciskach hamulcowych i ze to normalne ze stuka przy hamowaniu.Czy ktos sie z czyms takim spotkal?Respect All,Fear No One!
-
-
fan, tak, mogą to być stuki klocków ale nie jest to normalne. Sprawa do zbadania w ASO.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
U mnie jest tak samo. Moze zrobimy akcje serwisowa TTTMBudowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Witam, mam te same objawy w mojej skodzie wczesniej mialem seata toledo i bylo to samo. poprostu stwierdzilem ze ten typ tak ma, co ostatni potwierdzil mi znajomy mechanik z aso skody. Stuki wystepują w szkodniku po dlugim postoju albo nocy jak cofam. Ja się tym nie przejmuje. Pozdrawiam.kasiuelka
Komentarz
-
-
U mnie w OI właśnie po wymianie klocków na nowe (były zużyte) wszystko minęło. Wcześniej stuki dokładnie jak koledzy opisują.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Już kiedyś o tym pisałem. Mam stuki w końcowej fazie hamowania, jak auto już prawie stoi. I to do przodu i do tyłu - to brzmi jakby klocki tarły o tarcze. Słychać szczególnie rano i po postoju na deszczu. Nie wiem czy to wina słabego wyciszenia nadkoli. Klocki lubią także stuknąć (zgrzytnąć) przy odpuszczaniu np. z górki.
[ Dodano: Pon 10 Paź, 11 15:40 ]
Byłem w ASO, przeczyścili tarcze z przodu i nasmarowali coś tam, jak na razie jest zdecydowanie ciszej.
Komentarz
-
Komentarz